🇬🇷🇬🇷 Το «Βουνό», Κώστας Δήμου, σήκωσε ξανά την Ελλάδα στο βάθρο!

by Aquafeed 24

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Δήμου καταφέρνει κάτι σπουδαίο στην αθλητική του καριέρα, ούτε είναι ασυνήθιστο να κάνει μας κάνει υπερήφανους με τη φυσική και ψυχική του δύναμη!

Αυτή τη φορά, το «Βουνό» κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με νέο ρεκόρ Ευρώπης, στο Παγκόσμιο Κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο Fazza.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, κατέκτησε την 2η θέση στα +107 κιλά, σηκώνοντας στην δεύτερη προσπάθεια 231 κιλά, ένα περισσότερο από το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ που είχε πετύχει πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Ο Δήμου σήκωσε στην πρώτη προσπάθεια 222 κιλά, ενώ προσπάθησε να «κλέψει» το χρυσό από τον Ιορδανό Ελσεμπλί, όμως ήταν άκυρος στα 233 κιλά που επιχείρησε στην τρίτη προσπάθεια. Έτσι με 231 κιλά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Ελσεμπλί που ήταν πρώτος, είχε 232 κιλά στην τρίτη προσπάθεια. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σάμο Ασλάνοφ από το Αζερμπαϊτζάν με 206 κιλά.

«Πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει εξ αρχής. Ένα νέο ρεκόρ Ευρώπης και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι` αυτό. Παρότι το τελευταίο διάστημα είχε αρκετά προσωπικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην είναι συγκεντρωμένος στην προπόνηση, κατάφερε να πετύχει το στόχο του. Αυτή τη στιγμή είναι στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και δύσκολα θα χάσει την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη στήριξη για να διεκδικήσει μετάλλιο στο Τόκιο», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιωαννίδης.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA