Παρουσία των εκπροσώπων όλων των ομάδων και των φορέων που στηρίζουν το άθλημα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΟΕ η τηλεδιάσκεψη με θέμα το τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα της Α1 ανδρών και Α’ γυναικών, καθώς και με τα κλειστά κολυμβητήρια.
Άπαντες (Η συντριπτική πλειοψηφία) συνέπλευσαν και υποστήριξαν με θέρμη ό,τι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, ενώ πολύ έντονα ακούστηκε, όπως είναι λογικό, η άποψη ότι και οι ακαδημίες οφείλουν να παραμείνουν ανοιχτές καθώς διαφορετικά δεν θα μπορούν τα σωματεία να ανταποκριθούν, αλλά το κυριότερο, αποτελεί πλήγμα για τον αθλητισμό το να απαγορεύουν στα παιδιά την άθληση και τη διασκέδαση τους.
Σημαντική είδηση βγήκε από τα χείλη του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, ο οποίος εξήγγειλε το κονδύλι 30.000 ευρώ από το ταμείο της Ομοσπονδίας προς τα σωματεία για να διεξαχθούν τεστ COVID-19. Μια πολύ σημαντική κίνηση από την ΚΟΕ, που ευχόμαστε να παρακινήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη να συνδράμει ουσιαστικά σε αυτό με ένα κρατικό κονδύλι προς την ίδια κατεύθυνση και για ίδια χρήση.
Φυσικά με τα τωρινά δεδομένα αναβάλλεται και η αγωνιστική του Σαββάτου πέραν της ερχόμενης Τετάρτης, ωστόσο ακόμη όλοι προσπαθούν να κρατήσουν «ζωντανή» την υδατοσφαίριση.
Τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των ομάδων, καθώς και οι εκπρόσωποι των φορέων, όπως ο ΣΕΑΥ, ο ΣΕΔΥ, ,ο ΣΕΠΥ, η ΕΣΟΑ, ο ΣΕΟ και όχι μόνον.
Υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τον διαχωρισμό επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού (Ας το πούμε αυτό σε κάποιον που κάνει 4 ώρες προπόνηση την ημέρα για ψίχουλα…).
Η ΑΕΚ ζήτησε κεντρική διαχείριση στα rapid test που πρέπει να γίνονται, με στόχο να μην κοστίζει σε έναν σύλλογο τάδε και στον έτερο δείνα και να βρεθεί η οικονομικότερη λύση για όλους.
Επίσης σημαντικό είναι να μη διαχωριστούν οι ακαδημίες από τις ανδρικές/γυναικείες ομάδες, ενώ ο ΑΝΟΓ τόνισε ότι χωρίς ακαδημίες δύσκολα συντηρούνται οι σύλλογοι (Και οι εγκαταστάσεις τους για όσους είναι ιδιωτικές). Επιπροσθέτως, να τονίσουμε ότι δύσκολα ένα δημόσιο ή εθνικό κολυμβητήριο να μείνει ανοιχτό για να προπονούνται αποκλειστικά ομάδες των μεγάλων κατηγοριών και κανένας άλλος, καθώς το κόστος θα είναι υπέρογκο.
Μέσα στις τοποθετήσεις και εκείνη του Υδραϊκού, ο οποίος τόνισε ότι οι άνθρωποι του κάνουν το παν για να προπονηθεί η ομάδα και να μπορέσει να κατέβει στο Τσάμπιονς Λιγκ, διαφορετικά η LEN θα τους επιβάλει πρόστιμο 7.500 ευρώ.
Όλοι οι εκπρόσωποι λοιπόν τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων μετά από εβδομαδιαία τεστ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΝΟ Ρεθύμνου, κ. Τσαγκαράκης, δήλωσε ότι εάν αυτό δεν είναι εφικτό να κάνουμε υπομονή, αλλά καλύτερα να μείνουν οι πισίνες ανοιχτές για τα παιδιά.
Ο πρόεδρος του ΣΕΑΥ, Γιάννης Φουντούλης, μιλώντας από τη Βουδαπέστη, δήλωσε ότι πρέπει τα συμφέροντα των αθλητών να προασπιστούν και να μείνει το άθλημα ζωντανό, ενώ η φύση του αθλήματος δεν επιτρέπει νέες διακοπές εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου.
Ανοιχτά κολυμβητήρια, τεστ κάθε εβδομάδα με το φθηνότερο κόστος, ανοιχτές ακαδημίες, κεντρική διαχείριση για τα τεστ είναι η κοινή γραμμή συλλόγων, φορέων και ΚΟΕ και τώρα το «μπαλάκι» επιστρέφει στον υφυπουργό Αθλητισμού που πρέπει να παρέμβει και να δώσει ξανά ζωή στον Υγρό Στίβο!
Ο συγκερασμός όλων των απόψεων και των προτάσεων καταγράφηκαν από τους ανθρώπους της ΚΟΕ και αύριο Τετάρτη (4/11) το πρωί θα καταγραφούν σε σχετική επιστολή που θα αποσταλεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ίδωμεν.