Έφθασε η στιγμή να κριθούν οι δύο πρώτοι τίτλοι της φετινής αγωνιστικής περιόδου στα πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα, καθώς ανοίγει η αυλαία στην τελική φάση των Νέων ανδρών και των Νέων γυναικών.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, καθώς θα δούμε συγκεντρωμένα τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού πόλο, διαμοιρασμένα στις κορυφαίες ομάδες που έχουν φθάσει μια ανάσα από το βάθρο, παιδιά που αγωνίζονται στην Α1, ορισμένα στην Ευρώπη και μάλιστα κάποιες εξ αυτών θα μπουν στο νερό ως πρωταθλήτριες Ευρώπης, ως μεταλλιούχοι σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Τόσο στους Νέους Άνδρες, όσο και στις Νέες γυναίκες, οι δυναμικότητες των ομάδων είναι εξαιρετικές, καθοδηγούνται από κορυφαίους προπονητές, όμως αυτό δεν είναι ένα άρθρο για τις ικανότητες των ομάδων.

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2003 γράφουν το «κύκνειο άσμα» τους στα ηλικιακά πρωταθλήματα και αυτή είναι μια διαδικασία που όποιος την έχει περάσει μπορεί να αναβιώσει το ιδιαίτερο συναίσθημα. Εκείνο που, ενώ τίποτα δεν τελειώνει, καθώς ο αθλητισμός είναι μια διαδικασία με συνεχή ροή, όπως και η ζωή, αποτελεί μια σημαντική στιγμή στον προσωπικό χρόνο αυτών των αθλητών και πάντοτε μια ισχυρή ανάμνηση όσα χρόνια και εάν περάσουν. Η στιγμή που υπογράφεται το πέρασμα στην όχθη της αθλητικής ενηλικίωσης, όμως οι παρέες και οι δυνατές στιγμές έχουν χαραχθεί στη μνήμη και σε συντροφεύουν για το υπόλοιπο.

Μέχρι την Κυριακή, ως πρωταθλήτρια στην κατηγορία των Νέων Γυναικών λογίζεται και είναι η περυσινή ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου. Υπάρχει, όμως, παράλληλα, μια ομάδα, μια χούφτα κοριτσιών που αναζητούν τον δικό τους ονειρικό επίλογο στη μακροχρόνια διαδικασία των ηλικιακών πρωταθλημάτων και αυτό είναι απόρροια του γεγονότος ότι στην ηλικία τους, κάθε διαφορετική χρονιά, έχουν κατακτήσει κάθε τίτλο που βρέθηκε μπροστά τους.

Η αναφορά είναι συγκεκριμένη και γίνεται για τις γεννημένες το 2003 αθλήτριες του ΝΟ Βουλιαγμένης που βρίσκονται μαζί από την ευαίσθητη ηλικία των Μίνι Κορασίδων, από τα αθλητικά τους γεννοφάσκια και έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες διαδοχικά σε Μίνι Κορασίδες, Κορασίδες, Νεάνιδες, ενώ το περυσινό καλοκαίρι αποφάσισαν να παραμείνουν ενωμένες για να διεκδικήσουν και το τελευταίο γραμματόσημο στην επιστολή τους προς την επιτυχία. Μάλιστα, στον δρόμο προς την κατάκτηση των προηγούενων τριών τίτλων, έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά, σε Όμιλο του πρωταθλήματος Κορασίδων.

Η Λυδία Μαυρωτά, η Τίνα Καϊάφα, η Αλεξάνδρα Καλαϊτζή, η Θωμαΐς Μουστακαρία, η Στεφανία Σάντα, η Δέσποινα Καλογεροπούλου είναι πρωταθλήτριες από την κατηγορία των Μίνι Κορασίδων ως τις Νεάνιδες, ενώ από την κατηγορία των Κορασίδων στο παιχνίδι τίτλων μπήκε και η Δέσποινα Ανδρεάδη (Όλες συνεπικουρούμενες και από άλλα ταλέντα κάθε χρόνο, φυσικά). Τις γνωρίζετε από την ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης στην Α1 κατηγορία γυναικών, όπως φυσικά και άλλα κορίτσια που φοράνε το μαγιό και παλεύουν για να διακριθούν, σε όλες τις ομάδες, ωστόσο αυτή η παρέα κοριτσιών έχει καταγράψει ένα μοναδικό ρεκόρ και τώρα έχει μπροστά της το πιο δύσκολο και τελευταίο κομμάτι, σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου ο top επιπέδου Ολυμπιακός κυρίως, αλλά και οι AEK, NO Ρεθύμνου, ΑΝΟΓ, ΝΕΠ, Εθνικός, ΝΟ Χανίων, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Αλίμου θα επιδιώξουν να τους κόψουν τον δρόμο. Το τελευταίο Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, ήταν μεγαλειώδες, αλλά ημιτελές, καθώς τον πήρε ο θάνατος στα 35 του χρόνια. Να δούμε, λοιπόν, πώς θα ολοκληρωθεί το ρέκβιεμ αυτής της παρέας του ΝΟ Βουλιαγμένης.

Τα μεγαλύτερα ταλέντα της γυναικείας και ανδρικής υδατοσφαίρισης, αγωνίζονται στην Αθήνα από σήμερα και οφείλουμε να γεμίσουμε τις κερκίδες για να τιμήσουμε την προσπάθεια τους. Εμείς θα είμαστε εκεί, εσείς;

 

 

 

 

Facebook Comments