Έως τώρα… άχαστος ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν τον 37ο τίτλο και 11ο διαδοχικό στο πρωτάθλημα, ενώ λίγους μήνες πριν οι παίκτες του Ίγκορ Μιλάνοβιτς είχαν κατακτήσει και το Κύπελλο. Πλέον, ο οργανισμός του συλλόγου προετοιμάζεται για τον ύψιστο στόχο της φετινής σεζόν, το FINAL 8 του Champions League και ο Ολυμπιακός των τριών τελευταίων οκταλέπτων, με την ενέργεια στην άμυνα και τις ποιοτικές λύσεις στην επίθεση μπορεί να διεκδικήσει το ιερό δισκοπότηρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με την αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό αήττητο, οι «σειρήνες» από το εξωτερικό έχουν χτυπήσει για τους κορυφαίους παίκτες που έχει στο ρόστερ του και ένας εξ αυτών είναι ο Χριστόδουλος Κολόμβος, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μάτι, όπως σας έχουμε γνωστοποιήσει και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Βελιγράδι, ενώ δεν αγωνίστηκε στους τελικούς.

Η αξία του Ασημένιου Ολυμπιονίκη του Τόκιο είναι δεδομένη και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά, ενώ την ίδια άποψη ενστερνίζονται στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου πέρασε σημαντικό μέρος της καριέρας του, με την ΕΝΚΑ να δίνει γη και ύδωρ στον Κολόμβο, προκειμένου να επιστρέψει στην Τουρκία, όχι για λίγο, αλλά με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο, καθώς οι σχέσεις του με τον σύλλογο είναι εξαιρετικές.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη υποχρεώσεις, αλλά και τον τελευταίο λόγο, καθώς ο Χριστόδουλος Κολόμβος έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, οπότε καλό είναι να μην προδικάζουμε τα γεγονότα. Είναι δεδομένη, ωστόσο, η πίεση της ΕΝΚΑ να τον επαναφέρει στις τάξεις της για αρκετά χρόνια.

Παράλληλα, με την ιστορική άνοδο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών στην Α1 ανδρών και με γνώμονα ότι ο Κολόμβος αποτελεί γέννημα θρέμμα του ΝΟΠ, θα μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένη μια προσπάθεια να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, όχι του χρόνου, αλλά μεταγενέστερα, ωστόσο αν ο διεθνής φουνταριστός «κλείσει» στην ΕΝΚΑ έως το 2027, αυτό το σενάριο θα απομακρυνθεί.