Τη νίκη που της δίνει πλεονέκτημα έδρας στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Γυναικών πέτυχε η ΝΕ Πατρών, αφού επιβλήθηκε με 16-11 στο «Αντώνης Πεπανός» του Πανιωνίου και τον προσπέρασε στη βαθμολογία στο τέλος της Α’ Φάσης.

Ήταν αναμφίβολα ένα ανοιχτό παιχνίδι από το ξεκίνημα και επιτεύχθηκαν αρκετά τέρματα από τις δύο ομάδες, με τη Μαργαρίτα Μπιτσάκου της ΝΕΠ και την Ιωάννα  Χέλμη του Πανιωνίου να είναι πρώτες σκόρερ με πέντε γκολ έκαστη. Οι δύο αθλήτριες συνυπήρξαν στην Εθνική Νεανίδων το καλοκαίρι. Στο σκοράρισμα ακολούθησαν η Κάτια Μιχαηλίδου που δείχνει εξαιρετικά δείγματα στα τελευταία παιχνίδια των Πατρινών, καθώς και η έμπειρη φουνταριστός Τόνια Σολανάκη με τρία επίσης.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  16-11

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 4-2, 5-4

ΝΕ Πατρών (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Ντάσιου 2, Λούδη Ε. 2, Γεωργίου, Μπαλάτσα Ν. 1, Μιχαηλίδου Κ. 3, Μοίραλη, Μπιτσάκου 5, Μανιάτη, Λυκοθανάση 2, Μιχαηλίδου Δ., Κουρέτα 1, Κιούρκα

Πανιώνιος (Σταμάτης Χέλμης): Τζούρκα, Σαφέτη, Δουρέκα Αδ., Πετεινάτου, Δημοπούλου, Τούρου 1, Κούβδου Ν. 1, Παπαφιλίππου, Μαλλιαρού Κ. 1, Λιαπάκη, Μπινιάρη, Σολανάκη 3, Σεντίνι, Ζερβού, Χέλμη 5

Στη Β΄ φάση θα αναμετρηθούν τα ζευγάρια Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη και ΝΕ Πατρών-Πανιώνιος (στις δύο νίκες), με τους νικητές να εξασφαλίζουν βαθμολογικό πλεονέκτημα στην εκκίνηση της Γ΄ φάσης.

Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες (ΑΝΟΓ, Εθνικός, Ρέθυμνο, Νηρέας Χαλανδρίου και ΝΟ Λάρισας) θα σχηματίσουν έναν όμιλο, ξεκινώντας από μηδενική βαθμολογία, και θα παίξουν μεταξύ τους σε δύο γύρους. Οι τρεις πρώτες ομάδες θα ενταχθούν στον όμιλο 1-5 της Γ΄ φάσης, μαζί με Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη, ενώ οι δύο τελευταίες θα πάνε στον όμιλο 6-9, μαζί με ΝΕΠ και Πανιώνιο.

Facebook Comments