Ετοιμάζοντας σιγά-σιγά τη βαλίτσα μας για το Βελιγράδι, έχοντας ελάχιστο χρόνο παραπάνω από τη σκληρή καθημερινότητα για να ακούσουμε τα συναισθήματά μας, έχει δημιουργηθεί για ακόμη μια χρονιά μεγάλη προσδοκία για το τι θα συναντήσουμε στο φετινό #FINAL8 του LEN Champions League, το οποίο είναι το 4ο στα 6 χρόνια ζωής του #AQF24 και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό.

Γνωρίζετε ήδη ότι είμαστε παθολογικά «άρρωστοι» με την υδατοσφαίριση και όπου έχουμε τη δυνατότητα, κυρίως την οικονομική, προσπαθούμε να είμαστε εκεί και έτσι από πολύ νωρίς επιλέξαμε να κλείσουμε εισιτήρια και διαμονή στο Βελιγράδι. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε πράγματα, όπως για παράδειγμα το να χρησιμοποιεί κάποιος και πιρούνι και κουτάλι στο «κακο» χέρι για να φάει σπαγγέτι, όμως αναγνωρίζουμε ότι θα είμαστε εκεί, όχι για διακοπές, όπως κάλλιστα θα μπορούσαμε, αλλά για να προωθήσουμε την υδατοσφαίριση και να ζήσουμε την ατμόσφαιρα μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Όλο αυτό το διάστημα στείλαμε πολλές προτάσεις σε συναδέλφους στη LEN, ώστε να γίνει το προϊόν ακόμη καλύτερο και είμαστε σίγουροι ότι στον απολογισμό μας θα σας μεταφέρουμε όμορφες διαφοροποιήσεις που έγιναν. Έως τότε, κλείνουμε τη βαλίτσα και ετοιμαζόμαστε για την πρωτεύουσα της Σερβίας με τη διαπίστωση ότι αυτό που θα γίνει είναι το καλύτερο #FINAL8 όλων των εποχών και το κορυφαίο Μέσο για την υδατοσφαίριση στην Ελλάδα και από τα κορυφαία στον κόσμο, το #AQF24, θα βρίσκεται εκεί, στις επάλξεις!

Είναι συγκινητικό που η ελληνική υδατοσφαίριση μεγαλώνει και θα έχει δύο κλαμπ στο FINAL 8, τον Ολυμπιακό και τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, ενώ το ελληνικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται εκεί, καθώς τα άξια τέκνα της «επίσημης αγαπημένης» θα δώσουν βροντερό «παρών». Άγγελος Βλαχόπουλος και Δημήτρης Σκουμπάκης για τη διοργανώτρια Νόβι Μπέογκραντ. Κώστας Κάκαρης για τη Γιούγκ Ντουμπρόβνικ και Στέλιος Αργυρόπουλος για τη Φερεντσβάρος. Η πλειοψηφία των αθλητών που φορούν το σκουφάκι της Εθνικής ανδρών σε ένα κολυμβητήριο, για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αυτό δεν είναι αμελητέο, είναι σπουδαίο και εμείς θα είμαστε μάρτυρες σε αυτό, δίνοντας εικόνα και ήχο στη «φωνή» των Ελλήνων αθλητών από το Βελιγράδι.

Έρχονται υπέροχα παιχνίδια, σας καλούμε να τα παρακολουθήσετε όλα, εμείς ενδεχομένως να κοιμόμαστε στην April 11, γιατί παρότι θα μπορούσαμε να ρίξουμε ρυθμούς ως Μέσο, θα αυξήσουμε την ένταση στο 110% για να σας μεταφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες από μια κορυφαία διοργάνωση.

Με δικά μας έξοδα, όχι στα επιλεγμένα ξενοδοχεία της διοργάνωσης, με μια πιο «αναρχική», αν μας επιτρέπεται, ματιά στα πράγματα για ακόμη μια φορά σε λίγες ώρες θα βρισκόμαστε στο Βελιγράδι για να απολαύσουμε την ελίτ της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και φυσικά να καμαρώσουμε τα δικά μας παιδιά, που με το σπαθί τους κέρδισαν τη θέση τους ανάμεσα στους κορυφαίους και πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι εκείνοι στο επίκεντρο!

Θα είμαστε εκεί για να δούμε την προσπάθεια της «σταχτοπούτας» Βουλιαγμένης που έκανε υπέρβαση φέτος και πήρε πίσω τον σεβασμό από όλους στην Ευρώπη, αλλά και του Ολυμπιακού που έχει την εμπειρία, όμως και κάτι ακόμη που πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει στο Βελιγράδι. Οι «ερυθρόλευκοι» όταν δεν είναι το φαβορί, όταν αμφισβητούνται, όταν είναι με την… πλάτη στον τοίχο, με κάποιο γοητευτικό τρόπο μεταμορφώνονται αγωνιστικά και λειτουργούν στο 100% υπό πίεση. Έχουμε την αίσθηση, ότι αυτό θα συμβεί και τώρα…

Απαραίτητη σημείωση: Η πλειοψηφία των θεμάτων θα δημοσιεύεται στο #instagram του #AQF24, επομένως stay tuned!

Τα τέσσερα ζευγάρια του Final 8

Τετάρτη 31/05

  • 16:30 Μπαρτσελονέτα – Γιουγκ
  • 18:00 Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός
  • 19:30 Μπρέσια – ΝΟ Βουλιαγμένης
  • 21:00 Ρέκο – Φερεντσβάρος

Τα πιθανά ζευγάρια στα ημιτελικά

Πέμπτη (01/06)

  • Μπαρτσελονέτα ή Γιουγκ – Νόβι Μπέογκραντ ή Ολυμπιακός
  • Μπρέσια ή ΝΟ Βουλιαγμένης – Ρέκο ή Φερεντσβάρος

Σάββατο (03/06)

  • Μικρός τελικός
  • Τελικός