Δεν έπιασε την απόδοση που μπορεί η Εθνική Νέων Γυναικών, όσον αφορά τη 2η αναμέτρησή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νετάνια, γνωρίζοντας έτσι την ήττα από την Ουγγαρία.

Τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη αντιμετώπισαν μια πολύ δυνατή ομάδα και από το ξεκίνημα βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, χωρίς να μπορέσουν να πλησιάσουν σε όλη τη διάρκεια. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του τουρνουά, η ομάδα έκανε το κακό της παιχνίδι και πρέπει τώρα να υπάρξει συσπείρωση για τη δύσκολη συνέχεια, έτσι ώστε να δείξουν τα κορίτσια τις αγωνιστικές αρετές που αναμφίβολα έχουν!

Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ 14-10

Απόλυτος αιφνιδιασμός στην πρώτη περίοδο για την Ελλάδα, καθώς η Ουγγαρία του Μάρτον Μπέντσουρ μπήκε πάρα πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 4-0 στο ξεκίνημα, με την Χάιντου να σημειώνει δύο τέρματα, ενώ από ένα σκόραραν οι Μάτσαϊ και Σέγκεντι. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη, ήθελαν να σπάσουν το ρόδι επιθετικά, όμως σε παίκτρια παραπάνω η Μάτσαϊ εκ νέου σκόραρε από την κορυφή της επίθεσης στο 6:25 για το 5-0. Εν τούτοις, στο 5:11 με σουτ από την περιφέρεια, η Χριστίνα Σιούτη έμελλε να λύσει τον γρίφο για τη «γαλανόλευκη», με την αμυντικό της Εθνικής να μειώνει σε 5-1. Οι Μαγυάρες έπαιζαν σύνθετη άμυνα και ρίσκαραν την κόντρα, όπως συνηθίζουν, ενώ σε κερδισμένη ποινή στην αντεπίθεση, η Ουγγαρία σκόραρε με την Σέγκεντι για ατο 6-1.

Μάλιστα, στο 2:33 η Ματσάι ξαναχτύπησε στο παραπάνω και πάλι από την κορυφή στην έξω γραμμή για το 7-1, με την Ουγγαρία να κυριαρχεί. Στο 2:20, η Ελλάδα κέρδισε παραπάνω και η Ευτυχία Καραγιάννη κάλεσε τάιμ άουτ. Στο παραπάνω, η Εθνική είχε δοκάρι από την αριστερή πλευρά, όμως στο 1:17 με πολύ ωραίο σουτ από την περιφέρεια η Στεφανία Σάντα μείωσε σε 7-2. Παρ’όλα αυτά, η Αουμπέλι αμέσως μετά στα 36 δευτερόλεπτα έκανε το 8-2. Σα 13 δευτερόλεπτα, η Νεφέλη Χαλδαίου με έξυπνη εκτέλεση σε παραπάνω από δεξιά και χωρίς να κοιτάζει το τέρμα, μείωσε σε 8-3 για την Ελλάδα.


Να σημειωθεί, ότι στη 13άδα της Ελλάδας συμπεριλήφθηκε η Διονυσία Κουρέτα, αντί της Ευφροσύνης Τσιμάρας που αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα με την Ελβετία. Όσον αφορά το 3ο οκτάλεπτο, η Ουγγαρία μπήκε και πάλι πολύ δυνατά, με την  Ντόμσοντι να σημειώνει ένα όμορφο τέρμα από τα 2μ. για το 9-3, ενώ στο 7:13 η Ουγγαρία κέρδισε πέναλτι και η Σέγκεντι έγραψε το 10-3.

Στη συνέχεια, η Εθνική Νέων γυναικών κέρδισε παραπάνω και εκεί η τερματοφύλακας της Ουγγαρίας, Νέζμελι, απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας μακριά από τα δίχτυα την Ελλάδα. Στο 5:17, η Τριχά έφυγε από τα 2μ. της άμυνας τελευταία, έβγαλε κόντρα ταχύτατα και από κοντά μείωσε σε 10-4. Μάλιστα, με υπομονή, από την περιφέρεια η Ευδοκία Τσιμάρα με όμορφη λόμπα μείωσε ακόμη περισσότερο σε 10-5 για την Εθνική ομάδα. Παρ’όλα αυτά, σε διπλή ευκαιρία σε παραπάνω, η Ματσάι πλήγωσε την Ελλάδα εκ νέου για το 11-5. Εν τούτοις, η Κουρέτα από εξαιρετική ασίστ της Τσιμάρα μείωσε σε 11-6 στη συνέχεια, ωστόσο η Ματσάι για ακόμη μια φορά, με ωραία προσποίηση έκανε το 12-6 από την περιφέρεια.

Εν συνεχεία, η Ντόμσοντι σκόραρε στα 59 δευτερόλεπτα για το 13-6, όμως στα 36” η Σάντα με ωραίο σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 13-7.


Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ευτυχία Καραγιάννη πέρασε τη Μαρία Καραγιάννη στο τέρμα στη θέση της Λυδίας Μαυρωτά. Στο 3:38 η Εθνική κέρδισε ποινή στα 2μ. και στο παραπάνω είχε δοκάρι από τη δεξιά πλευρά. Στο 2:44 η Χαλδαίου κέρδισε πέναλτι στην κόντρα και στην εκτέλεση η Σιούτη μείωσε σε 13-8. Στο 1:32 σε παραπάνω και ύστερα από τάιμ άουτ, η Φέκετε σκόραρε για το 14-8, ενώ άμεσα μείωσε από κοντά η Τριχά με μπάσιμο από αριστερά σε 14-9.

Στο τελευταίο λεπτό, με ατομική προσπάθεια, η Στεφανία Σάντα από δεξιά με λόμπα έγραψε το 14-10.

Facebook Comments