Το φυτίλι άναψε – Η Λάουρα Εστέρ ενοχλείται, η Ισπανική Ομοσπονδία εκρήγνυται

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ, η εθνική Ισπανίας βρέθηκε σε μία ακόμη κορυφή. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για τα αθλητικά μέσα της χώρας ώστε να κάνουν πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα τους, επιλέγοντας ποδοσφαιρικές ειδήσεις οι οποίες μάλιστα δεν αφορούσαν κάποιο παιχνίδι.

Τι έκανε ο Εντέν Αζάρ στην προπόνηση, αν θα κάνει ντεμπούτο ο Μάρκος Αλόνσο και τι έχει στο μυαλό του ο Τσάβι. Όλα αυτά το ξημέρωμα της ημέρας που η ομάδα του Μίκι Όκα κατέκτησε την Ευρώπη. MARCA, AS, Mundo Deportivo και Sport για όσους δε γνωρίζουν είναι εκ των βασικότερων έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ της χώρας αλλά και απ’ τις γνωστότερες στο είδος ανά τον κόσμο.

Με λίγα λόγια, παρά το φοβερό επίτευγμα, παρά το ότι οι «Φούριας Ρόχας» ανήκουν στο στερέωμα της ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, όλα αυτά για τα media περνάνε στα «ψιλά».

Αυτό φυσικά δεν θα γινόταν να μείνει αδιάφορο και να περάσει απαρατήρητο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, πόσο μάλλον από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Έτσι λοιπόν με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Λάουρα Εστέρ έδωσε ειρωνικά συγχαρητήρια στον έντυπο τύπο που κυκλοφόρησε στα ισπανικά κιοσκ (δεν υπάρχουν τα περίπτερα με την έννοια που τα έχουμε εδώ), για το πόσο ΔΕΝ ασχολήθηκε με το επίτευγμα τους. Στη συνέχεια αναρωτήθηκε τι άλλο θα έπρεπε να κερδίσει η εθνική πόλο τα τελευταία χρόνια για να ασχοληθούν οι δημοσιογράφοι μαζί τους πόσο μάλλον οι αθλητικογράφοι. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Πολλά συγχαρητήρια στα ισπανικά έντυπα μέσα! Έχουμε κερδίσει 9 μετάλλια από τα 13 διεκδικήσιμα τα τελευταία 10 χρόνια. 4 τελικοί σε 4 χρόνια (1 Παγκόσμιος, 2 Ευρωπαϊκοί, 1ας Ολυμπιακών Αγώνων), επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης! Τι παραπάνω πρέπει να κάνουμε για να το καλύψετε;» Μάλιστα παρέθεσε σε φωτογραφίες τα όσα σας αναφέραμε παραπανω.

Ωστόσο δεν ήταν υπήρξε μόνο αυτή η αντίδραση αλλά ακόμη μία, πολύ μεγαλύτερη σε έκταση και εκτενέστατη από την κολυμβητική ομοσπονδία της Ισπανίας. Εκεί δεν έμεινε φυσικά ασχολίαστο το ότι οι Κροάτες γέμιζαν επί μέρες τα κολυμβητήρια και είχαν ως πρώτο θέμα την ομάδα τους και φυσικά την επιτυχία της.

Επίσης ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να θορυβήσει πολύ κόσμο και στη χώρα μας, επιτέλους θίχτηκε. Αν μπει κανείς στα περισσότερα αθλητικά σάιτ θα δει πάνω στο μενού τις επιλογές ποδόσφαιρό, μπάσκετ, βόλεϊ και μετά συνήθως την επιλογή… «περισσότερα αθλήματα» ή «mas deportes» όπως λένε και οι Ισπανοί. Αλήθεια ποια είναι αυτά τα «περισσότερα αθλήματα» ή τα «άλλα σπορ» όπως γράφετε; Μήπως είναι για τους Ισπανούς αυτό με τα ατελείωτα μετάλλια τα τελευταία χρόνια, ή για τους Έλληνες το πιο επιτυχημένο άθλημα στη χώρα διαχρονικά, τόσο σε μετάλλια όσο και σε συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις;

Αυτά θίγει λοιπόν η RFEN και αυτά θίγουμε και εμείς που βλέπουμε την υδατοσφαίριση να αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους να ενημερώσουν τον κόσμο για αυτή, σαν κάτι του… πεταματού. Λυπάμαι, δεν είναι ελαφρυντικό για καμία από τις δύο χώρες ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι έχουν «συμπαίκτες» σε αυτή την τακτική. Βέβαια να πούμε ότι οι Ισπανοί είναι και πολυνίκεις σε μεγάλες διοργανώσεις σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο εν αντιθέσει με την Ελλάδα που ψάχνει τις διακρίσεις με το κιάλι.

Όπως ακριβώς λέει και η ισπανική ανακοίνωση, μην μας στερείτε το ψωμί και το αλάτι για 365 μέρες το χρόνο. Θα ασχοληθούν στην Γαλλία με τον Μπαπέ δεν χρειάζεται να το κάνετε κάθε μέρα, με τον Αλκαράθ, με τον Σάινθ, κάντε παύση και δείτε, στην Κροατία τους υπέβαλαν τιμές. Η ανακοίνωση την ομοσπονδίας δεν ζήτησε καν το κάθε μέρα που κανονικά θα έπρεπε, ζήτησε μία μέρα και δύο το χρόνο.

Στον δικό μας «μικρόκοσμο», αναρωτιόμαστε πολλές φορές (Δυστυχώς, ελέω κάποιων) καθημερινά, τι θα γίνει όταν σταματήσει το Aquafeed24 να υπάρχει για τον ελληνικό Υγρό Στίβο;

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA