Το… «δεν έχω κάποιο σχόλιο» του Μιλάνοβιτς και ο ρόλος του Σάπιτς!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Πριν από μερικές ώρες δημοσιοποιήθηκε η μεταγραφική «βόμβα» την οποία ενεργοποίησε ο ΝΟ Βουλιαγμένης φέρνοντας στην Ελλάδα στη θέση του προπονητή τον Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι πάρα πολύ κοντά σε έναν άλλο θρύλο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης τόσο εντός νερού όσο και στους πάγκους, τον Ίγκορ Μιλάνοβιτς. Οι δύο τους έχουν ένα κοινό. Την περσινή σεζόν θήτευσαν αμφότεροι στον πάγκο της Νόβι Μπέογκραντ. Ο ένας μάλιστα «άνοιξε» τη σεζόν ενώ ο άλλος την «έκλεισε». Και οι δύο όμως αποτελούν παρελθόν…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της nova.rs υπήρχαν κάποια εσωτερικά προβλήματα, και συγκεκριμένα ένας έντονος παρεμβατισμός και στις δύο περιπτώσεις. Ο Βουγιασίνοβιτς ανακοίνωσε την παραίτηση του μεσούσης της χρονιάς επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, μία παραίτηση που είχε κάποια βάση αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά για τη Νόβι, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πηγές δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά όπως θα ήθελε. Όμως ο καιρός πέρασε και η χρονιά τελείωσε και ο Μιλάνοβιτς ο οποίος ήταν ο τρίτος προπονητής που είχαν οι Πρωταθλητές Σερβίας έφυγε και εκείνος, έχοντας μάλιστα πάρει δύο τίτλους.

Και εδώ είναι που φτάνουμε στο μείζον ζήτημα της υπόθεσης. Φαίνεται πως ο λόγος της δυσαρέσκειας των προπονητών ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Νόβι, ο Αλεξάνταρ Σάπιτς. Χαρακτηριστικά, στο σερβικό δημοσίευμα αναφέρεται πως ακόμα και μετά από την κατάκτηση τίτλων ο Σάπιτς μίλησε με πολύ σκληρή γλωσσα στους παίκτες λέγοντας τους πως δεν πέτυχαν κάτι σπουδαίο, ενώ έκανε πολλές προσωπικές παρεμβάσεις στη διάρκεια των προπονήσεων της ομάδας, δημιουργώντας μάλιστα εντάσεις.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης φαίνεται να υπήρξε ένα περιστατικό κατά την περίοδο που προπονητής ήταν ο Ίγκορ Μιλάνοβιτς. Κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης της ομάδας και ενώ ο Σάπιτς επενέβαινε, ο Μιλάνοβτς τον έδιωξε από την προπόνηση. Εκείνη τη στιγμή το συμβάν δε συνεχίστηκε, αλλά ο πρόεδρος της Νόβι δεν θα το άφηνε στην τύχη του από ότι τελικά φάνηκε… Όταν έφτασε η ώρα να το σχολιάσει ο ίδιος ο προπονητής, είπε πως δεν είναι πλέον προπονητής της ομάδας, αλλά δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με αυτό.

Φυσικά πίσω από αυτά «παίζονται» και άλλα πράγματα. Στον αθλητισμό αυτή τη φορά εμπλέκεται από ότι φαίνεται και το πολιτικό συμφέρον. Είναι ευρέως γνωστό πως ο Σάπιτς ο οποίος κατέχει θέση στην κυβέρνηση της Σερβίας αυτή τη στιγμή, φιλοδοξεί να γίνει ο νέος Δήμαρχος του Βελιγραδίου. Οπότε συνδεόμενων συμβάντων και εξελίξεων και της πραγματικότητας ίσως υπήρχαν ακόμα σημαντικότεροι λόγοι από τους αμιγώς αγωνιστικούς για την απομάκρυνση… χωρίς σχόλιο του Ίγκορ Μιλάνοβιτς και όχι μόνο. Φυσικά, ο 56χρονος προπονητής δεν καταφέρθηκε εναντίον του ισχυρού άνδρα τη Νόβι και επίσης θρυλικού πολίστα στο παρελθόν, ωστόσο υπήρχε ένα τέλος κάπως… άκομψο για μία συνεργασία που θεωρητικά τελεσφόρησε.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν όλα αυτά είναι αληθή, καθώς το δημοσίευμα ίσως εμπλέκεται στα πολιτικά σενάρια που αναφέραμε και θέλει να βλάψει τον Σάπιτς. Εν τούτοις, ταυτόχρονο δημοσίευμα της danas.rs κάνει λόγο για συμφωνία της Νόβι με νέο προπονητή, πιθανότατα από το εξωτερικό, αν και ως #AQF24, γνωρίζουμε ότι φαβορί είναι ο Ζίφκο Γκόσιτς.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA