Μεγάλες στιγμές με έντονο ελληνικό χρώμα στον τελικό του NCAA, καθώς απόλυτοι πρωταγωνιστές ήταν τα δικά μας παιδιά, ο Νίκος Παπανικολάου και ο Νίκος Δελαγραμμάτικας!

Οι Bears κατέκτησαν τον τίτλο με σκορ 13-12 επί του USC και οι δύο Έλληνες φόρεσαν το «δαχτυλίδι» των πρωταθλητών, έχοντας οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό το πανεπιστήμιο τους στην κατάκτηση του τίτλου. Στον ημιτελικό, ο «Πάπα» ήταν ασταμάτητος και διέλυσε την άμυνα του UCLA (Και στην παράταση), ενώ στον μεγάλο τελικό που έγινε… ανάρπαστος, ο Νίκος Δελαγραμμάτικας πέτυχε ένα γκολ καριέρας, 28 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, με ένα σουτ που τρέλανε τους φίλους των Bears και ο Έλληνας αμυντικός θα θυμάται για μια ζωή. Να συμπληρωθεί εδώ, ότι μετά τη σέντρα και με 28” να απομένουν, ο… έτερος Έλληνας, Νίκος Παπανικολάου, έβγαλε το μπλοκ. Ένα-Δύο Ελλήνων και τίτλος στους Bears. Ένα αυθεντικό αθλητικό παραμύθι.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος για τους Bears στο NCAA, ο πρώτος μετά το 2016. Σημειώνεται επίσης, ότι ο Νίκος Παπανικολάου ανακηρύχθηκε MVP του πρωταθλήματος!

 

Facebook Comments