Το #AQF24 στην προπόνηση της Εθνικής ομάδας!

by Aquafeed 24

Νέα σελίδα για την Εθνική ομάδα γυναικών, με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά και με το «πρέπει» να υπάρχει ως ευθύνη για τα στελέχη της «γαλανόλευκης», με φόντο το Παρίσι το 2024. Το κορυφαίο μέσο για τον ελληνικό Υγρό Στίβο, το #AQF24 βρέθηκε στις πρώτες προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, εκεί όπου η Αλεξία Καμμένου επανασυστήθηκε με τις διεθνείς αθλήτριες και μαζί έθεσαν τους στόχους για το μέλλον.

Η παρουσία της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη στο προπονητικό team μας άφησε την αίσθηση ότι δεν είναι είδηση, καθώς η γεύση που έχουμε είναι ότι ήταν… πάντα εκεί! Μαζί τους είναι όλο το προπονητικό επιτελείο των Εθνικών ομάδων, δηλαδή ο Τάσος Πυρπυρής ως άμεσος συνεργάτης της κ. Καμμένου, καθώς και ο Γιώργος Τσόκας με την Άννα Χατζηγεωργάκη. Όμως δεν σταματάει εκεί το επιτελείο, καθώς θα υπάρχει και ήδη συνεισφέρει ψυχολόγος (Λίνα Ψούνη), ειδικός γυμναστής (Μιχάλης Βλάχος) και προπονητής κολύμβησης – ένας εκ των κορυφαίων – ο Δημήτρης Αθυμαρίτης. Η νέα γιατρός της ομάδας θα είναι η Κρυσταλλία Διαμαντίδη και φυσιοθεραπευτής ο Σταμάτης Φώτογλου.

Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά και η Δέσποινα Μπαλαχτάρη μίλησε με την ομοσπονδιακή τεχνικό, Αλεξία Καμμένου, καθώς και με τον Τάσο Πυρπυρή, ενώ φωτογραφικό υλικό και βίντεο έχουν ήδη ανέβει στα Social Media του Aquafeed24.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

Αλεξία Καμμένου: «Είναι η πρώτη γνωριμία, η πρώτη επίσημη δηλαδή, γιατί γνωριζόμαστε με όλα τα κορίτσια. Είναι ένα «αναγνωριστικό» καμπ και για εκείνες και για εμάς. Ουσιαστικά, έγινε η παρουσίαση της επιστημονικής ομάδας που θα έχουμε και θα πλαισιώσει την ομάδα. Θεωρώ ότι είναι μια καινοτομία και ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για τη δυνατότητα να το υλοποιήσουμε. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους επιστήμονες. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα ξεκινάει με τη δική της ψυχολόγο, με προπονητή κολύμβησης, με γυμναστή που θα είναι μόνιμα μαζί μας, καθώς και με όλο το προπονητικό team. Αυτή είναι η φιλοσοφία που θα μας διέπει, σε όλον αυτόν τον προπονητικό κύκλο που έχουμε αναλάβει, ώστε να βοηθάει ο ένας προπονητής τον άλλον, να έχουν όλοι γνώμη και θέση στην προπόνηση και προς το παρόν αυτό λειτουργεί πάρα πολύ καλά, με αυτό το σχήμα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Να είμαστε παρόντες όλοι και υγιείς και στα επόμενα καμπ της Εθνικής ομάδας, αλλά και στις μικρές εθνικές.

Ως προς το κομμάτι των παιδιών, βλέπω επαγγελματισμό, θέληση, συνέπεια, σοβαρότητα. Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που παρατηρούμε και που ζητάμε. Μόνο θετικά συμπεράσματα έχουμε έως τώρα. Σίγουρα, με τα διπλά που έχουμε παίξει έως τώρα δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Κυρίως, θα κάνουμε κάποια τεστ για να έχουμε μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση των αθλητριών. Θα βασιστούμε σε αυτά και με τον κ. Αθυμαρίτη που είναι υπεύθυνος στο κολυμβητικό κομμάτι θα κάνουμε τα κολυμβητικά τεστ και στόχος είναι η καταγραφή όλων των παικτριών που καλούνται στις εθνικές ομάδες, να έχουμε έναν πλήρη φάκελο με την υγεία τους και τις επιδόσεις τους, μέσα από την επιστημονική ομάδα που μας πλαισιώνει».

Τάσος Πυρπυρής: «Τα περισσότερα τα ανέφερε ήδη η Αλεξία. Αυτό που βλέπω, σε συνδυασμό με όλα αυτά για το επιστημονική επιτελείο, είναι ότι τα κορίτσια έχουν έρθει με όρεξη, με διάθεση, με στόχο στο μυαλό τους η κάθε μια να μας βοηθήσει. Αυτές είναι τα «όπλα» μας. Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, αλλά εκείνες είναι τα «εργαλεία» για να φθάσουν την Εθνική ομάδα εκεί που πρέπει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μέλημά μας είναι η καλή και στενή συνεργασία με τους προπονητές των συλλόγων, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σφαιρική άποψη για την κάθε μια, καθώς μαζί τους είναι τον περισσότερο καιρό. Πιστεύω θα πάμε πάρα πολύ καλά και θα πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει».

Από την Αλεξία Καμμένου έχουν κληθεί οι εξής 29 πολίστριες: Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελένη Ξενάκη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Κανετίδου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μαρίνα Κοτσιώνη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Μαρία Πάτρα, Φοίβη Αγγελίδη, Στεφανία Σάντα (ΝΟ Βουλιαγμένης), Ελένη Σωτηρέλη, Ιουλιάννα Κοντονή, Καρολίνα Ιωάννου, Φοίβη Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Ελένη Ελληνιάδη (ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), Εύα Καρύτσα, Ειρήνη Νίνου, Έλενα Γρηγοροπούλου, Τίνα Κοντογιάννη (ΑΝΟ Γλυφάδας), Ευδοκία Τσιμάρα (ΑΕΚ), Κατερίνα Ζαφειράκη (ΝΟ Λάρισας).

 

 

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA