Υπάρχουν μερικές οικογένειες που μπορεί κανείς να πει πως…το πόλο κυλάει στο αίμα τους. Από γενιά σε γενιά, από πατέρα σε γιο και.. πάει λέγοντας. Μία από αυτές τις οικογένειες φυσικά είναι και η οικογένεια Παπαναστασίου.

Ο Αλέξανδρος, ο γιος στην δική μας περίπτωση, στέφθηκε Ασημένιος Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αγωνίζεται στην Κροατία και τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ έχει αγωνιστεί στον ΑΝΟΓ και στον Παλαιό Φάληρο. Και μετά φυσικά πηγαίνουμε στον πατέρα τον Τάσο (Πιλότο) Παπαναστασίου, ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους φουνταριστούς στην ιστορία της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης και τίμησε δεόντως την επίσημη αγαπημένη φορώντας το σκουφάκι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 στη Βαρκελώνη και το 1996 στην Ατλάντα.

Εξαιτίας αυτών, η FINA έκανε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαναστασίου στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά πως ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, ενώ στην συνέντευξη που υπάρχει μέσα μιλάει για τη σχέση πατέρα γιου ενώ φυσικά και για την παικτική ικανότητα τόσο του πατέρα όσο και του γιού

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα από την επίσημη ιστοσελίδα της FINA εδώ:

Greek star Alex Papanastasiou following in dad’s wake

Facebook Comments