Τίτλοι τέλους για Προ Ρέκο και Αϊκάρντι μετά από 12 χρόνια

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Και ο Ματέο Αϊκάρντι έζησε πολλά ωραία στην Προ Ρέκο.

by Μάνος Φυρογένης

Ένας αυθεντικός θιασώτης της ιταλικής υδατοσφαίρισης, ένας από τους τελευταίους των Μοϊκανών. Το αίμα που κυλάει στις φλέβες του είναι βέρο από τη Λιγουρία. Αυτό το πολυπόθητο «για πάντα» όμως που τόσο εύκολα λέγεται, έρχεται μια μέρα που θέλοντας και μη αναιρείται.

Έπειτα από 12 γεμάτα επιτυχίες χρόνια, Ματέο Αϊκάρντι και Προ Ρέκο χωρίζουν. Το γήρας κανείς δεν το κέρδισε έστω κι αν πολλοί το καθυστέρησαν. Μία από τις σπουδαιότερες φιγούρες της δυναστείας της Προ Ρέκο σε Ιταλία και Ευρώπη, αποφάσισε πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για εκείνον να αποσυρθεί από το υψηλότερο επίπεδο.

Στα 38 του χρόνια, το σώμα δεν ακολουθεί το πνεύμα όπως άλλοτε, γεγονός απόλυτα λογικό και ο Αϊκάρντι επιδιώκει να κλείσει τον ανθόσπαρτο βίο του με την κυρίαρχη δύναμη της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης – κόντρα στη Σαβόνα στην Ιταλία της οποίας έχει αποτελέσει μέλος κατά το παρελθόν και έχει κατακτήσει δις το EuroCup (2011 και 2012) – με το 10ό του πρωτάθλημα στη Λιγουρία.

Οι επόμενες μέρες βέβαια δεν αποτελούν το κύκνειο άσμα του στην υδατοσφαίριση γενικότερα παρά μόνο όσον αφορά την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του LEN Champions League (5/7). Και αυτό διότι όπως έκανε ο ίδιος ο θηριώδης φουνταριστός γνωστό, θα συνεχίσει στην SC Quinto για δύο ακόμα χρόνια. Όσο βαστάει και η καρδούλα του το λέει.

«Νομίζω ότι η εποχή της υδατοσφαίρισης στο υψηλότερο επίπεδο έχει τελειώσει για μένα, στα 38 μου δεν είναι εύκολο να συμβαδίσω με τον ξέφρενο ρυθμό αλλά εξακολουθώ να το απολαμβάνω. Θα συνεχίσω για δύο ακόμη σεζόν στην SC Quinto, μετά θα δούμε αν είμαι ακόμα σε φόρμα ή όχι. Το να ζω από τον αθλητισμό είναι η καλύτερη ζωή που θα μπορούσα να έχω επιλέξει.»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA