Όλες τους με την 2η θέση και μαζί, υποσχέσεις για μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη για την γυναικεία υδατοσφαίριση της χώρας – προκρίθηκαν στην πλειοψηφία τους οι ελληνικές ομάδες, από τον ένα και μοναδικό προκριματικό γύρο του LEN Champions League. Εθνικός Πειραιά Goldforce, Άλιμος ΝΑΣ Betsson και ΝΟ Βουλιαγμένης συμπληρώνουν την ελληνική «τετράδα» στους Ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για φέτος, εκεί όπου οι ερυθρόλευκες Πρωταθλήτριες Ελλάδος βρίσκονται ήδη.

Τέσσερα Group των τεσσάρων θα διαμορφώσουν μετά από Κλήρωση – την Τρίτη 26/09 (13:00) – το Main Round της διοργάνωσης και σίγουρα τα πλασαρίσματα των προκρίσεων καθώς και οι 4 Πρωταθλήτριες από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ουγγαρία θα καθορίσουν την σύσταση του κάθε ομίλου βάση δυναμικότητας. Με τρεις ελληνικές ομάδες να προκρίνονται ως 2ες από τα αντίστοιχα γκρουπ και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην κορυφή της «κληρωτίδας», δεν αποκλείεται να δούμε στον ίδιο Όμιλο δυο ελληνικές ομάδες. Η πιθανότητα οι ερυθρόλευκες να βρεθούν με μια εκ των Εθνικό, Άλιμο, Βουλιαγμένη είναι εξαιρετικά υψηλή, ωστόσο πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο να διασταυρωθεί και με την Ρόμα (2η του Group D των προκριματικών.

O Ολυμπιακός, μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ, την Οριζόντε Κατάνια και την Έγκερ, είχαν εξασφαλισμένη τη θέση τους στους ομίλους ως κορυφαίες των εγχώριων Πρωταθλημάτων. Οι άλλες 12 ομάδες είναι οι Άλιμος ΝΑΣ Betsson, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός Πειραιά Goldforce, Σαν Αντρέου, Ρόμα, Ντουναϊσβάρος, Ματαρό, Τεράσα, Μιλούζ, Μεντιτερανί, Ουΐπεστ και Φερεντσβάρος.

Οι αναμετρήσεις των Ομίλων του Champions League περιλαμβάνουν 6 Αγωνιστικές, τρία ματς εντός και τρία εκτός δηλαδή για κάθε ομάδα. Ο κορυφαίος κάθε Group προκρίνεται στο Final-4 της διοργάνωσης.

Επιπλέον, ο ΑΝΟ Γλυφάδας θα συνεχίσει στο LEN Euro Cup αναμένοντας να κληρωθεί με κάποια εκ των: Σπαντάου, Τριέστε, Πάντοβα, Ντε Ζάαν, Λιλ, Νανσί και BVSC Ζούγκλο.