Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση για 36 επιλεγμένους κολυμβητές των εθνικών ομάδων πανελλαδικά, ύστερα από δύο μήνες αποχής και στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο θρύλος του ελληνικού Υγρού Στίβου μεταξύ άλλων είπε ότι η Πολιτεία προσανατολίζεται στο να επιτρέψει την επαναλειτουργία των κολυμβητηρίων για τους αθλητές των σωματείων του Υγρού Στίβου, ηλικίας 13 ετών και άνω (Μαθητές Α’ γυμνασίου και μεγαλύτεροι)!

Η επαναλειτουργία θα γίνει υπό προϋποθέσεις και νέους κανόνες, τόσο για τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό όσο και για τους αθλητές-τριες και τους προπονητές τους. Θα τηρείται το πρωτόκολλο υγιεινής με τακτικές και συχνές απολυμάνσεις, καταγραφή και ελεγχόμενη είσοδο αθλητών, προπονητών και προσωπικού, έλεγχος υγείας όσων θα έχουν άδεια εισόδου, περιορισμένος αριθμός κολυμβητών ανά ώρα προπόνησης και όχι μόνο αυτά.

Όσον αφορά τους μικρότερους σε ηλικία κολυμβητές, ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε ότι εφόσον όλα βαίνουν καλώς, σταδιακά θα ξεκινήσουν και εκείνοι τις προπονήσεις. Τη Δευτέρα 18/5 είναι το πιθανότερο να ανακοινωθεί και την Τρίτη 19/5 θα ανοίξουν οι πισίνες. Ανοιχτές ΚΑΙ κλειστές, με έξι άτομα ανά διαδρομή στην 50άρα και τέσσερα ή τρία ανά διαδρομή στην 25άρα.

Facebook Comments