Την τιμητική της είχε το μεσημέρι της Τρίτης (15/2) η ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, αυτή τη φορά από την Δημοτική Αρχή της γενέτειρας του προπονητή της, του Θοδωρή Βλάχο. Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κάλεσε στο γραφείο του -στο δημαρχιακό μέγαρο- την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για την κοινή προετοιμασία και τον φιλικό αγώνα με τις ΗΠΑ και βράβευσε τα μέλη της και τους ομοσπονδιακούς για την ιστορική κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου Αυγούστου, αλλά και την ΚΟΕ.

Στην εκδήλωση ήταν παρών ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκος Γιαννόπουλος, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκε η ΚΟΕ, ενώ παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Στέφανος Αυγουλέας και ο γενικός διευθυντής Γιάννης Γιαννουρής.

Ο Αχιλλέας Μπέος παρέδωσε τις τιμητικές πλακέτες με το σύμβολο του Δήμου Βόλου στους διεθνείς, αλλά ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που απένεινε την ειδική διάκριση, με το ομοίωμα της Αργούς, στον καταγόμενο από τον Βόλο Θοδωρή Βλάχο. Τα μέλη της Εθνικής δώρισαν ένα μεγάλο κάδρο με τη φωτό της ασημένιας Ολυμπιονίκη στον Δήμαρχο, ενώ ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα της Ομοσπονδίας στον Αχιλέα Μπέο, αλλά και στον πρόεδρο του ΔΟΕΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ (υπεύθυνου και για τον αθλητισμό) Γιώργο Βλιώρα.

Οι δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Αχιλλέας Μπέος (Δήμαρχος Βόλου): “Σας καλωσορίζουμε και επίσημα στην πόλη μας. Πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη σας διάκριση. Είναι διπλή χαρά για μας, διότι ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, ο προπονητής σας, είναι Βολιώτης. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό το ολυμπιακό μετάλλιο που κατακτήσατε και εύχομαι νέες επιτυχίες στο μέλλον. Καλή διαμονή και να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί στην προσπάθειά σας και θα βρίσκονται στη διάθεσή σας οι υγροστιβικές μας εγκαταστάσεις μας, τόσο για προετοιμασία όσο και για αγώνες. Οι πισίνες μας συντηρούνται και βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση (εγκαινιάζουμε και την κλειστή της Νέας Ιωνίας απόψε) και δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις για την κατάλληλη προετοιμασία σας. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τη δημοτική αρχή, που την αναγνωρίζει ο κόσμος. Και φυσικά, κ. Πρόεδρε, θέλουμε να συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση της ΚΟΕ”.

Κυριάκος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ):“Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία. Οι υπεύθυνοι και όλα τα μέλη της αποστολής με ενημερώνουν ότι οι συνθήκες της φιλοξενίας είναι ιδανικές. Όμως, κ. Δήμαρχε, πρέπει να πω, επίσης, ότι κάθε φορά που έρχομαι στον Βόλο, τον βλέπω όλο και πιο όμορφο. Να σας πω, λοιπόν, ότι σε συνέχεια των διοργανώσεων των προηγούμενων ετών, επιδιώκουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη δημοτική αρχή του Βόλου. Από εμάς υπάρχει αυτή η διάθεση ώστε να γίνουν όμορφα πράγματα πάνω απ’ όλα για την πατρίδα μας. Θέλω να τονίσω, επίσης, ότι στο πρόσωπό σας τιμούμε και τους συνεργάτες σας που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα”.

Θοδωρής Βλάχος (ομοσπονδιακός τεχνικός):“Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή. Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που μας φιλοξενείτε και κάθε φορά είναι και καλύτερα. Θέλω να υπερτονίσω και εγώ ότι η πόλη μου, ο Βόλος, είναι όλο και πιο όμορφη και αυτό οφείλεται και σε σας. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φέρουμε νέες διακρίσεις για την Ελλάδα μας”.

Γιάννης Φουντούλης (αρχηγός Εθνικής ομάδας):“Είναι η τρίτη φορά που ερχόμαστε εδώ και μάλιστα τώρα σε μια δύσκολη περίοδο γίνεται η προετοιμασίας μας κάτω από άψογες συνθήκες. Επιτέλους, θα παίξουμε αγώνα μπροστά σε κόσμο που αγαπάει το άθλημα και ελπίζω ότι θα πετύχουμε και τη νίκη”.

Ο επίσημος φιλικός αγώνας, μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ανδρών Ελλάδας – ΗΠΑ διεξάγεται το βράδυ της Τρίτης (15/2) στις 19.00, στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος». Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα και συγκεκριμένα στις 18.30 θα γίνουν, από τον Δήμο και τα εγκαίνια των έργων ανακαίνισης του Κολυμβητηρίου στη Νέα Ιωνία.

Δείτε τις αποστολές της Εθνικής Ελλάδας και των ΗΠΑ ΕΔΩ.

Πηγή: koe.org.gr