21 χρόνια μετά, η Ισπανία βρίσκεται στη «Γη της Επαγγελίας», κατακτώντας τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στη Βουδαπέστη, έναν τίτλο που όλοι σιγοψυθιρίζουμε ότι τον άξιζε τα τελευταία χρόνια, βάσει της σταθερής απόδοσής της.

Η ομάδα του Νταβίντ Μαρτίν τα κατάφερε στον μεγάλο τελικό του «Άλφρεντ Χάγιος», στη διαδικασία των πέναλτι με αντίπαλο την Ιταλία (κ.δ 9-9) με σκορ 15-14, ωστόσο… πριν φθάσουμε στο φινάλε, έγινε κάτι που σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να πούμε ότι η Θέα Τύχη ήθελε να δει τους Ισπανούς ιδρωμένους από την αγωνία.

Συγκεκριμένα, στο 6:03 της 4ης περιόδου με το σκορ στο 9-6, η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια είχε την κατοχή και σε εκείνο το σημείο, κάποιος από τον ισπανικό πάγκο πάτησε καταλάθος το κουμπί για το τάιμ άουτ. Ο Μπόρις Μαργκέτα, ο οποίος διαιτήτευε τον αγώνα μαζί με τον Γιώργο Σταυρίδη, αφού συμβουλεύτηκε στο VAR έδωσε πέναλτι, όπως ορίζει ο κανονισμός και οι Ιταλοί με τον Ντι Φούλβιο να ευστοχεί κατάφεραν να ξεκινήσουν την ανατροπή.

Να ελέγχεις πλήρως έναν τελικό, να είσαι μια ανάσα από τον τίτλο και όλα τα συναισθήματα να αλλάζουν από κάτι τόσο απρόβλεπτο. Μη μας τύχει, αλλά οι Ισπανοί τα κατέφεραν στο τέλος. Η καρδούλα του Νταβίντ Μαρτίν ξέρει μόνον τι πέρασε σε αυτά τα δευτερόλεπτα…

 

Facebook Comments