Βρισκόμενοι στην καρδιά του καλοκαιριού και ενώ οι υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων σιγά σιγά ξεκινούν στις διεθνείς διοργανώσεις, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουνίου η κλήρωση των Πρωταθλημάτων της Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών, νωρίτερα από ποτέ μιας και ο ολυμπιακός κύκλος επηρέασε και την έναρξη των δύο θεσμών, η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου (1η Αγωνιστική)!

Όπως τόνισε στην παρουσίαση της Κλήρωσης ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, η δύσκολη χρονιά που ακολουθεί – με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιανουάριο του 2024 (Τελ Αβίβ) καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, επιβάλλει έναν πολύ καλό προγραμματισμό για τις ομάδες και τους συλλόγους, οι οποίες θα διανύσουν μια τρίμηνη διακοπή μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων – γι’ αυτό και η διαδικασία της κλήρωσης των πρωταθλημάτων πραγματοποιείται περίπου τρεις μήνες νωρίτερα από την πρεμιέρα των διοργανώσεων.

Συγκεκριμένα, στις 02/12/2023 έχει προγραμματιστεί η τελευταία αγωνιστική του 2023 για τα Πρωταθλήματα της Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών, ενώ στις 02/03/2024 οι δυο διοργανώσεις επανεκκινούν.

Τέλος, ο κος Γιαννόπουλος ανακοίνωσε πως ενδέχεται να θεσμοθετηθεί μια νέα διοργάνωση με «χρονικό παράθυρο» το μεσοδιάστημα της διακοπής Δεκεμβρίου – Μαρτίου, ώστε να διατηρηθούν ομάδες, παίκτες και παίκτριες σε εγρήγορση, διατηρώντας έτσι σε υψηλούς ρυθμούς και αποδόσεις τους συλλόγους στην διάρκεια της σεζόν.

Υπενθυμίζουμε ότι το φετινό Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών θα διεξαχθεί σε Α’ και Β’ Φάση με δυο Ομίλους να διαμορφώνονται αρχικά από την κλήρωση (Α’ και Β’), ενώ στην πορεία θα έχουμε δυο γκρουπ δυναμικότητας (G1 και G2). Νεοφώτιστες ομάδες της κατηγορίας, ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών (Πρωταθλητής Α2 Ανδρών) και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΝΟ ΧΙΟΥ

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ 

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΠΑΟΚ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΥΔΡΑΪΚΟΣ

ΑΕΚ

ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΟΦΘ