Το «πριν πεινάσει, μαγειρεύει» υλοποιεί η κροατική ομοσπονδία, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη… μεταγραφή του Ρώσου διεθνή, Κονσταντίν Κάρκοφ, στην εθνική ομάδα της χώρας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εθνική ομάδα «τρέχει» τις απαραίτητες διαδικασίες και αποκτά αθλητή από άλλη χώρα, με πρόσφατα παραδείγματα τον Αργεντινό, Τσάλο Ετσενίκε, που αγωνίζεται πια στην εθνική Ιταλίας, τον Γάλλο, Μάικ Μπόντεγκας Γάλλο διεθνή που παίζει επίσης για τη «Σετεμπέλο», τον Φελίπε Περόνε (διεθνής Ισπανός), τον Γιόσιπ Βρλιτς (διεθνής Κροάτης) και τον Σλόμπονταν Σόρο (πρώην Σέρβος διεθνής που διατηρεί το βραζιλιάνικο διαβατήριο) που αγωνίστηκαν με την εθνική Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έπειτα επέστρεψαν σε Ισπανία, Κροατία αντίστοιχα και όχι μόνον αυτοί.
Για την Κροατία αυτή η διαδικασία δεν είναι παράταιρη καθώς είναι ένα πρότζεκτ που στο παρελθόν τους έφερε θεαματικά και ουσιαστικά αποτελέσματα όταν έκαναν «νατουραλιζέ» τον Ισπανό Τσάβι Γκαρσία, ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί μια εξαιρετική λύση στα δεξιά της επίθεσης και το αριστερό του χέρι έδωσε θριάμβους στην εθνική Κροατίας.
Έτσι λοιπόν, ο Κονσταντίν Κάρκοφ, έχει συμφωνήσει να πάρει το κροατικό διαβατήριο και να αγωνιστεί με τη χώρα από εδώ και στο εξής, αφήνοντας την εθνική Ρωσίας, με την οποία έκανε ένα τρομερό Προολυμπιακό τουρνουά και λίγο έλειψε, ο ίδιος, να αποκλείσει την Κροατία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Μάλιστα, εάν ο Σεπέλιεφ δεν έβρισκε μπροστά του τον Πόπαντιτς, σε εκείνη την μακρά διαδικασία πέναλτι του μικρού τελικού, η επόμενη ρωσική εκτέλεση που ήταν προγραμματισμένη, ήταν για το αριστερό χέρι του Κάρκοφ…
Εν πάση περιπτώσει, ο Ρώσος διεθνής αγωνίζεται στη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ τα τρία τελευταία έτη, επομένως βάσει νομοθεσίας δικαιούται να παίξει στην εθνική Κροατίας, ωστόσο πρέπει να παραμείνει ένα ολόκληρο έτος μακριά από τις υποχρεώσεις των Ρώσων. Επομένως εάν ολοκληρωθεί η «μεταγραφή», θα έχει δικαίωμα να φορέσει το σκουφάκι των «Μπαρακούντας» από τις 22 Φεβρουαρίου του 2022.
Αυτή η κίνηση της κροατικής ομοσπονδίας και του Ίβιτσα Τούτσακ έρχεται σε μια κομβική στιγμή, καθώς ο Μάρο Γιόκοβιτς βρίσκεται στα 34 και ο Τσάβι Γκαρσία στα 37. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2022 το Σπλιτ φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και οι Κροάτες θέλουν να «χτυπήσουν» το χρυσό μετάλλιο, οπότε ο Κάρκοφ θα αποτελέσει μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στο ρόστερ. Σημειωτέον ότι ο επόμενος μεγάλος αριστερόχειρας δεν… αχνοφαίνεται για το κροατικό πόλο, στα επερχόμενα χρόνια, οπότε ο Κάρκοφ θα λύσει πολλά ζητήματα πριν εκείνα προκύψουν.
Τέλος, πέραν του Γκαρσία και της διαφαινόμενης προσθήκης του Κάρκοφ, η εθνική Κροατίας είχε ανοίξει την αυλαία των «μεταγραφών» τη δεκαετία του 90′, με τον ουκρανορωσικής καταγωγής, Αντρέι Μπελιοφάστοφ που έπαιξε στο πανευρωπαϊκό του 1995 με την Κροατία, ενώ νωρίτερα ήταν μέλος της ομάδας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρκοφ έχει σπάσει το χέρι του και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό της Μλάντοστ με τη Βουλιαγμένη την Τετάρτη στον Πειραιά.
Κλείνουμε με το υποθετικό ερώτημα του τίτλου, για να μετρήσουμε τον «σφυγμό» της κοινής γνώμης, εάν προκύψει στο μέλλον τέτοια ευκαιρία για την Εθνική ανδρών. Περιμένουμε τα μηνύματα σας.
[yop_poll id=”2″]