Οι μέρες περνάνε, οι ώρες το ίδιο, το καλοκαίρι δεν έχει κοπεί απλά στη μέση, αλλά μας γνέφει πως φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Το τέλος όμως του φετινού καλοκαιριού μας κρατά ολοζώντανους στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας. Όλα αυτά γιατί; Γιατί φυσικά έρχεται το Σπλιτ και όχι μόνο…

Ένα μήνα και κάτι μετά τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στα ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα στη Βουδαπέστη, λίγες μέρες μετά τα μετάλλια και τις υπερπροσπάθειες των κολυμβητών που φυσικά συνεχίζονται στη Ρώμη, η καρδιά μας έχει αρχίσει και κρυφοχτυπάει για το Ευρωπαϊκό της Κροατίας.

Η Εθνική Ανδρών και Γυναικών, η Εθνική Νέων Γυναικών, η Εθνική Νεανίδων, η Εθνική Εφήβων, η αντίστοιχη των παίδων, ο Απόστολος Χρήστου, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, η Άννα Ντουντουνάκη, ο Δημήτρης Μάρκος και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Δεν τελειώνει βλέπετε… σαν την κούρσα «ζωής» της Ντρισμπιώτη, το άλμα του Τεντόγλου και της Στεφανίδη και τόσα, τόσα, τόσα. Πως να χωρέσεις τον πόνο, τη χαρά και την κάθε μοναδική στιγμή σε ένα κείμενο; Πως;

Πολύς κόσμος αναρωτιέται γιατί ασχολούμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι, οι φίλαθλοι και οι ίδιοι οι αθλητές τόσο έντονα. Κάποιοι λένε πως εντάξει δεν έγινε και κάτι έχουμε τόσα προβλήματα, καλά αυτά τα επιτεύγματα αλλά τι να τα κάνεις; Όμως ξέρετε, αυτό που δίνει ο αθλητισμός δεν το δίνει τίποτα άλλο στον κόσμο, καμία άλλη ενασχόληση τόσο έντονα. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να ενώσει τόσο έντονα τους «μέσα» με τους «έξω» και παρόντες και απόντες και παρόν με παρελθόν. Αυτά που ζήσαμε το προηγούμενο καλοκαίρι με το Ολυμπιακό μετάλλιο, με τα φετινά μετάλλια και όχι μόνο. Οι προσπάθειες, τα κλάματα, η επιτυχία, η αποτυχία και σε μία γωνία ενός κολυμβητηρίου ή σε μία οθόνη συνεπαρμένοι και καθηλωμένοι με όλους τους πρωταγωνιστές.

Ξέρετε… τα χρόνια θα περάσουν και θα μείνουν οι αναμνήσεις και αυτές πίσω δεν γυρνάνε. Όμως όταν μας ρωτήσει κάποιος τι θυμόμαστε ξεχωριστά από όλα αυτά θα τους πούμε πολλά, αλλά στα γενικά μόνο ένα…«θυμάμαι ήταν αγάπη τώρα τι να σου πω».

Για αυτό οι καρδιές μας χτυπάνε μαζί σας, για αυτό σας ακολουθούμε μέχρι εκεί που δεν φτάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ως Aquafeed24 μας ενώνει η ασίγαστη φλόγα για όλα όσα γεννιούνται μέσα από τα αθλητικά δρώμενα, για αυτό θα συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια να αναδεικνύουμε, να προστατεύουμε και να σεβόμαστε κάθε καταβολή κόπου και ιδρώτα. Για τους έμπειρους και τους νεότερους, για καλοκαίρια και χειμώνες, για την ίδια την αγάπη για τον αθλητισμό που κάθε μέρα μεγαλώνει. 

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Helen Keller είχε γράψει πως «Τα καλύτερα και πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορείς να τα δεις ή να τα αγγίξεις. Τα αισθάνεσαι μόνο με την καρδιά». Ας το κρατήσουμε.

Facebook Comments