Θοδωρής Βλάχος στο #AQF24: «Τα εννιά γκολ στην άμυνα δεν είναι απαγορευτικά, τα πέντε στην επίθεση είναι» – «Κόστισε η κούραση αλλά δεν είναι δικαιολογία»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Μετά από συνεχόμενες επιτυχίες στις θέσεις του βάθρου, η Εθνική Ομάδα κάνει μία «στάση» και δε θα παραστεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού ηττήθηκε με 9-5 από την Ισπανία.

Είναι πάντα σημαντικό να θυμόμαστε τον κόπο που καταβάλλουν οι αθλητές και να προσπαθούμε να κατανοούμε τις δυσκολίες τις οποίες υπάρχουν αλλά και προκύπτουν. Στο κείμενο μας για το παιχνίδι σας γράψαμε αναλυτικά τα όσα συνέβησαν στον σπουδαίο προημιτελικό στην Spaladium Arena, όμως όπως κάνουμε πάντα μιλάμε με τους πρωταγωνιστές. Έτσι λοιπόν η απεσταλμένος του Aquafeed24 Εβίνα Καραμανλή επικοινώνησε για άλλη μία φορά με τους «μέσα» ώστε να μας εξηγήσουν καλύτερα τα όσα συμβαίνουν. Αυτή τη φορά μιλήσαμε τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλανόλευκης, Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ισπανία στο σημερινό παιχνίδι, ανέλυσε το τι δεν έγινε σωστά και γιατί στην αναμέτρηση με τους Πρωταθλητές Κόσμου, αλλά για τη σημασία της συνέχειας στο τουρνουά.

Ο Θοδωρής Βλάχος στο #AQF24:

Για το σημερινό παιχνίδι και το που κρίθηκε:

«Πιστεύω ότι οι αθλητές μου κάνανε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Τα δύο γκολ που δεχθήκαμε αρχικά ήταν σαν μαχαιριά στην καρδιά γιατί συνηθίζουμε να μπαίνουμε σε παιχνίδι που διεκδικούμε βασιζόμενοι πολύ στην άμυνα μας και από εκεί παίρνουμε αυτοπεποίθηση και ενέργεια για την επίθεση. Όταν αναγκάζεσαι να ακολουθείς στο σκορ με 2 και 3 γκολ διαφορά μία ομάδα όπως η Ισπανία είναι πολύ δύσκολο μετά να ξαναμπείς στο ματς. Η Ισπανία ήταν πολύ καλή, είχε πολύ καλό ρυθμό και απ΄ ό,τι φαίνεται δύσκολα κέρδισε το παιχνίδι.

Εμείς είχαμε δυσκολία στην επίθεση, δεν φτάναμε εύκολα σε καλή θέση για να σκοράρουμε, αλλά ακόμα και όταν φτάναμε κάποιες φορές δε τα καταφέραμε. Κάποια παιδιά ίσως ήταν κουρασμένα, κάποιοι ίσως δεν ήταν στην καλύτερη τους μέρα. Κάποια παιδιά που συνήθως σκοράρουν για εμάς δεν σκόραραν αλλά αυτά συμβαίνουν. Δυστυχώς το πρόβλημα μας ήταν επιθετικό γιατί τα οκτώ γκολ που δεχθήκαμε δεν είναι απαγορευτικά για ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά τα πέντε είναι».

Η σημασία της κούρασης και τα σημεία αναφοράς…

«Εγώ σε αυτά τα πράγματα είμαι λίγο πιο ψυχρός, όλες οι ομάδες έχουν παίκτες που έχουν «τραβήξει» μεγάλη κούραση. Αν μπορώ να πω κάτι για την ομάδα μου είναι για τον Βλαχόπουλο που ήρθε εδώ με 15 μέρες στο κρεβάτι από υπερκόπωση. O Άγγελος δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, άσχετα αν πέτυχε σήμερα δύο γκολ και είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Όλοι οι άλλοι είμαστε στην ίδια μοίρα, όλοι οι αθλητές όλων των ομάδων δεν έχουμε κάποια δικαιολογία. Έπρεπε να είχαμε κάνει καλύτερη διαχείριση και εγώ ο ίδιος γιατί μέσω της κούρασης οδηγηθήκαμε σε λάθη και σε κακές επιλογές».

Η σημασία του καλού «προσώπου» στη συνέχεια της διοργάνωσης:

«Δεν έχω βγάλει ακόμα συμπεράσματα, δεν έχουν τελειώσει τα παιχνίδια. Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένοι που δεν συνεχίζουμε στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου, αλλά από τη στιγμή που δεν συνέβη αυτό και δεν συνέβη δίκαια δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι ένα μεγάλο τεστ για εμάς, για το τι χαρακτήρα θα δείξουμε, για το ενέργεια θα βγάλουμε και για το πως θα συμπεριφερθούμε. Ιδίως για τους νέους που δεν έχουν καμία «δικαιολογία» να μην δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και στα επόμενα παιχνίδια αλλά και από εμένα έως και τον πιο μεγάλο σε ηλικία πρέπει να δείξουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα στα παιχνίδια που απομένουν».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA