Η δεύτερη αγωνιστική για την Εθνική Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ ολοκληρώθηκε με μία ευρεία νίκη επί της Μάλτας με 25-6, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική όσον αφορά το εύρος της στην οικονομία του ομίλου.

Πλέον μένει το μεγάλο παιχνίδι με την Κροατία στις 02/09 και οι Έλληνες διεθνείς θα κυνηγήσουν τη νίκη που θα τη φέρει κοντά στην πρωτιά στον όμιλο. Ωστόσο αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα, αφού υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές περιπτώσεις για την πρώτη τριάδα του ομίλου.

Για όλα αυτά τα ενδεχόμενα, τη νίκη επί της Μάλτας αλλά και το τι θα αντιμετωπίσει η «Γαλανόλευκη» απέναντι στους Κροάτες σε δύο ημέρες, μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Θοδωρής Βλάχος στην απεσταλμένη του Aquafeed24 στο Σπλιτ Εβίνα Καραμανλή. Ο πολύπειρος ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές του σημερινού παιχνιδιού συγκριτικά με τα υπόλοιπα αλλά τόνισε επίσης πως οι Κροάτες θα περιμένουν να «πάρουν το αίμα τους πίσω», αφού είμαστε η ομάδα που τους στέρησε το βάθρο μετά από το 15 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος στο #AQF24 και την Εβίνα Καραμανλή:

Το σημερινό παιχνίδι και η μεγάλη διαφορά:

«Δεν μπορούν να συγκριθούν τα δύο παιχνίδια (με Γαλλία και Μάλτα), η Μάλτα είναι μία ομάδα η οποία εντός εισαγωγικών μπορεί να γίνει σάκος του μποξ όπως έγινε σήμερα. Αλλά μετά την ισοπαλία του πρώτου παιχνιδιού ήμασταν υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε ένα μεγάλο σκορ σε περίπτωση ισοβαθμίας που θα χρειαστούμε τη διαφορά των γκολ, ανάμεσα στην πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση στο τέλος της φάσης των ομίλων. Ήταν συνολικά ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι το σημερινό και τακτικά και όσον αφορά τη δυναμικότητα των ομάδων».

Τα περίπλοκα μαθηματικά του ομίλου – Οι περιπτώσεις από την θέση 1 έως 3 και η διαφορά των γκολ:

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα. Ισοβαθμία με την Κροατία μπορούμε να έχουμε μόνο στην περίπτωση που έχουμε ξανά ισοπαλία (τρεις ισοπαλίες σύνολο) και εκεί στην εξαιρετική περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Διαφορετικά σε περίπτωση νίκης ή ήττας με την Κροατία η μία ομάδα θα βγει πρώτη και η άλλη τρίτη. Η σημερινή διαφορά τερμάτων μπορεί να μετρήσει μόνο αν χάσουμε και εμείς και οι Γάλλοι από την Κροατία και διεκδικούμε από κοινού τότε την δεύτερη θέση (με τους Γάλλους). Οι Γάλλοι βέβαια παίζουν τελευταίο παιχνίδι με τη Μάλτα, οπότε ίσως να έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν ακόμα περισσότερα τέρματα».

Η προϊστορία, το πρόσφατο παρελθόν και η μεγάλη ρεβάνς…

«Σίγουρα η ιστορία δεν είναι με το μέρος μας, είναι μία ομάδα που κερδίζει μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση. Μόνο στην τελευταία διοργάνωση, εμείς πήραμε το μετάλλιο στον μεταξύ μας αγώνα. Επίσης δεν χάσαμε από τους Κροάτες στο παιχνίδι των ομίλων κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε. Βέβαια κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κανένα παιχνίδι δεν είναι το ίδιο, δεν είναι μαθηματικά, συνεπάγεται ότι θα γίνει κάτι. Παίζουν στην έδρα τους, παίζουν στον κόσμο τους, θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω για το μετάλλιο που τους πήραμε πριν ενάμιση μήνα. Θέλουμε όμως και εμείς το παιχνίδι, θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στις κορυφαίες ομάδες και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι, κυρίως ψυχολογικά για δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή και μένει να δούμε τι θα γίνει».

Facebook Comments