Η Εθνική ομάδα Νεανίδων, έφερε ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για το Ελληνικό πόλο, κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Κ17) που διεξήχθη στο Σίμπενικ της Κροατίας. Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής 29/08, οι Ελληνίδες «λύγισαν» απέναντι στην Ρωσική ομάδα, έπειτα από ένα αήττητο 6 αγώνων.

Ήταν το τέταρτο μετάλλιο και δεύτερο ασημένιο για το 2021, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Είχαν προηγηθεί, το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Παίδων στην Πορτογαλία, το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ανδρών στο World League της Τιφλίδας, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο της ίδιας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέφθασε ξημερώματα Τρίτης 31/08 (01:35), στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με πτήση της Austrian Airlines μέσω Βιέννης, ενώ γονείς, συγγενείς, φίλοι, καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Στέφανος Αυγουλέας μαζί με τον έφορο Δημήτρη Κύρκο, φρόντισαν να υποδεχτούν θερμά και εορταστικά τα ασημένια κορίτσια, παρά το περασμένο της ώρας!

Κατά την άφιξη της Εθνικής μας ομάδα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι δηλώσεις:

Αλεξία Καμμένου (Ομοσπονδιακή προπονήτρια): “Πετύχαμε τον στόχο, της κατάκτησης ενός μεταλλίου και με το παραπάνω. Ένα Ευρωπαϊκό μετάλλιο είναι μία μεγάλη διάκριση. Υπάρχει μία μικρή πικρία για τον χαμένο τελικό, αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτά τα κορίτσια θα κατακτήσουν αρκετά τρόπαια στο μέλλον“.

Ευτυχία Καραγιάννη (Ομοσπονδιακή προπονήτρια):Αυτή η φουρνιά των νέων κοριτσιών είναι αρκετά ταλαντούχα. Είναι παιδιά που είναι ικανά να πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα γυναικών στο άμεσο μέλλον και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες“.

Εύη Μωραϊτίδου (αρχηγός αποστολής):Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από αυτή την ομάδα. Τα κορίτσια πέτυχαν στο στόχο τους και με το παραπάνω. Μέσα και έξω από το νερό ήταν συνεπέστατες και είμαι πολύ ικανοποιημένη για αυτό. Έχω συνυπάρξει στο παρελθόν με την Αλεξία και την Ευτυχία, το δίδυμο αυτό απέδειξε ότι ήταν η σωστότερη επιλογή“.

Στέφανος Αυγουλέας (ΓΓ ΚΟΕ):Συγχαρητήριο στα κορίτσια και το προπονητικό τιμ. Δείχνουν ότι υπάρχουν οι βάσεις για να φέρουν και άλλα μετάλλια. Διατηρούμε μία παράδοση στο χώρο, με τα τέσσερα μετάλλια για το 2021, μέχρι τώρα. Ελπίζω ότι θα έρθουν και άλλες επιτυχίες που θα κάνουν τους Έλληνες να αγαπήσουν την υδατοσφαίριση“.

Στεφανία Σάντα (παίκτρια):Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το ασημένιο μετάλλιο και πιστεύω ότι του χρόνου θα πάμε για το χρυσό“.

Ευφροσύνη Τσιμάρα (παίκτρια):Είμαι πολύ υπερήφανη για την ομάδα μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν φέτος, καταφέραμε να παλέψουμε, να γυρίσουμε στην Ελλάδα με το αργυρό μετάλλιο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε το χρυσό του χρόνου“.

Φωτεινή Τριχά (παίκτρια):Πίστευα πως μπορούσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα και όνειρό μας είναι να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024“.

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Facebook Comments