Με χειροκροτήματα, ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση εκατοντάδες Χιώτες υποδέχτηκαν τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Φουντούλη και Κώστα Γκιουβέτση που κατέκτησαν με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Δήμος Χίου τίμησε υποδειγματικά τους Ολυμπιονίκες πολίστες της, διοργανώνοντας μια συμβολική τελετή, με τους ίδιους να δέχονται ευχές και αναμνηστικά δώρα, εισπράττοντας μαζί το θερμό χειροκρότημα και την αγάπη των συμπολιτών τους.

Οι δύο αθλητές έφτασαν στην κεντρική πλατεία Νικολάου Πλαστήρα συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, που πρώτα είχε γκρεμίσει συμβολικά τα… τείχη για να τους υποδεχτεί, υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική ρίζα των Ολυμπιακών Αγώνων και τον τρόπο υποδοχής τους στην Αρχαία Ελλάδα.

«Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας και τα ονόματα σας θα μείνουν με χρυσά γράμματα στην αθλητική ιστορία της Χίου» ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει το ξεκίνημα τους στον Ναυτικό Όμιλο Χίου, προσθέτοντας ότι θα στηρίξει, όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει, το ναυταθλητικό σωματείο του νησιού.

«Είστε χρυσοί ολυμπιονίκες στην καρδιά μας» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης που παρέστη στην εκδήλωση.

Αναμνηστικά στους Ολυμπιονίκες έδωσαν ο Δήμαρχος Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς ενώ την εκδήλωση καλλιτεχνικά πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Δήμου Χίου, ο Φάρος Βαρβασίου και οι Θεατροποιοί.

 

Facebook Comments