Θεοδωρόπουλος στο #AQF24: «Η Γλυφάδα μεταμορφώνεται θετικά στην Ευρώπη, κέρδος τα νέα κορίτσια»

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Γλυφάδας ολοκληρώνεται το μεσημέρι του Σαββάτου και ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Θεοδωρόπουλος έκανε έναν μίνι-απολογισμό για χάρη του #AQF24.

by Μάνος Φυρογένης

Οι λάτρεις της ωμής πραγματικότητας και του ρεαλισμού, ενστερνίζονται πως στη ζωή και συνεπώς και τον αθλητισμό, ο καθείς παίρει ό,τι του αρμόζει. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο ΑΝΟΓ βάσει εικόνας και αποτελεσμάτων θα μπορούσε να έχει μία καλύτερη τύχη σε σχέση με την υπάρχουσα τελευταία θέση του Α’ ομίλου των οκτώ καλύτερων ομάδων του LEN EuroCup γυναικών. Και αυτό έχει να κάνει σαφώς και με την κατανομή της ισχύος, όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Θεοδωρόπουλος στο #AQF24.

«Ειδικά στην Ευρώπη βρίσκουμε μεγάλο κίνητρο και μεταμορφωνόμαστε, θέλουμε πάρα πολύ τα αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμα κάποιο τέτοιο. Βέβαια για να δικαιολογήσω και την ομάδα μου, βρεθήκαμε σε έναν όμιλο που ήταν εξ’ αρχής αρκετά δύσκολος με ομάδες που έχασαν στο τσακ την πρόκριση για το LEN Champions League είτε επέλεξαν να πάνε στο EuroCup για να διακριθούν.

Αντίθετα στον έτερο όμιλο βλέπουμε ότι περνάει η Σπαντάου την οποία κερδίσαμε στην προκριματική φάση οπότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πρόκριση στο Final 4 αν ήμασταν στο άλλο γκρουπ. Παρόλα αυτά έχουμε δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Στις λεπτομέρειες έχουμε χάσει κάποια αποτελέσματα, αυτό ωστόσο δεν μας πτοεί. Ο στόχος μας ήταν να πάμε όσο πιο ψηλά γινόταν χωρίς να αποτελεί αυτοσκοπό.

Μεταξύ άλλων χρησιμοποιούμε και αρκετά νέα κορίτσια τα οποία χρόνο με το χρόνο γίνονται καλύτερα και αποδεικνύεται το γεγονός αυτό από τα αποτελέσματά μας στο νερό τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις», σχολίασε σχετικά περί δικαιοσύνης και αξιακού συστήματος.

Στον κοινό νου και τα μάτια του ουδέτερου, ο ΑΝΟΓ μοιάζει αρκετά ανεβασμένος μετά τη διακοπή. Τρεις δίχως προβλήματα επικρατήσεις και μία άκρως θετική εμφάνιση στην επανέναρξη απέναντι στον Εθνικό Πειραιά που κυνηγά να σπάσει το… δίπολο Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης. Είναι έτσι όμως τα πράγματα και για όσους το ζουν από μέσα;

«Ό,τι κάναμε και πριν το κάνουμε και τώρα. Ίσως και οι ομάδες που έχουμε παίξει, δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικές θεωρώ σε σχέση με εμάς και φαίνεται αυτή η διαφορά στην απόδοσή μας. Η αλήθεια είναι ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια στη διακοπή από όλους και όλες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό ειδικά αν αναλογιστούμε πως αυτή τη στιγμή είμαστε μείον και τη μία ξένη (σ.σ Φράνκε) η οποία για δικούς της λόγους επέλεξε να μη συνεχίσει. Έτσι παίρνουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες άλλες κοπέλες και δείχνουν να ανταποκρίνονται και παρουσιάζουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο.»

Ως προς τους στόχους της ομάδας και αν αυτοί έχουν επαναπροσδιοριστεί, ο κόουτς Θεοδωρόπουλος είπε ότι: «Ο στόχος της Γλυφάδας εξ’ αρχής ήταν η ευρωπαϊκή έξοδος, αυτή είναι μία εφικτή προσπάθεια που γίνεται. Από εκεί και πέρα όσο πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο δείχνουμε και με τις 4 ομάδες από πάνω μας που υπερέχουν και αγωνιστικά και σε βάθος ρόστερ, για εμένα είναι επιτυχία. Επιτυχημένη κρίνω επίσης μέχρι ώρας όλη μας την πορεία που από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα μιας και δείχνουμε τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε όλους τους τομείς».

Ως προς το παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού και τι μπορεί να περιμένει, επιζητά από αυτό μιας και δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο, ανέφερε πως: «Αύριο θα αντιμετωπίσουμε το ματς το ευρωπαϊκό (σ.σ με την Πάντοβα στις 14:00) όπως όλα τα άλλα. Ασχέτως έλλειψης βαθμολογικού κινήτρου και για εμάς και για τις Ιταλίδες, θα αποτελέσει ψυχική τόνωση μία ενδεχόμενη νίκη όσον αφορά τη δική μας ομάδα.»

Κλείνοντας, ο ταλαντούχος Έλληνας τεχνικός με τη βαριά παρακαταθήκη στο άθλημα. κλήθηκε να σχολιάσει και την επόμενη μέρα του συλλόγου. «Δεν μπορώ να μιλήσω με ασφάλεια για το μέλλον και πόσο… φωτεινό μοιάζει αυτό γιατί υπάρχει μία αγορά τριγύρω που εναλλάσσεται, ακόμα και για νεότερα κορίτσια. Στόχος για εμάς είναι ο ΑΝΟΓ να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για νέα κορίτσια διότι αυτή είναι και η διοικητική θέληση. Τα μικρότερα σε ηλικία κορίτσια που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να πραγματοποιήσουν καριέρα, να δίνουν περισσότερο χρώμα στην ομάδα και στο σύλλογο. Να εξελίσσονται και να κάνουν επιλογή τους τη Γλυφάδα σε σχέση με άλλες ανταγωνίστριες ομάδες που θα έχουν ίσως κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους. Και φυσικά το γυναικείο τμήμα να αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από κορίτσια του συλλόγου.»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA