Κι αφού η Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια – «Επίσημη Αγαπημένη» ξεπέρασε με ιδιαίτερη ευκολία το εμπόδιο του Ισραήλ – όπως ήταν αναμενόμενο – στην αναμέτρηση χιαστί που έκρινε την είσοδο στα προημιτελικά του φετινού Ευρωπαϊκού, η Εθνική Ανδρών φαίνεται έτοιμη και ακόμα πιο… «πεισμωμένη» για το ματς φωτιά κόντρα στην Ισπανία (Τρίτη 06/09 – 20:00 ώρα Ελλάδος).

Ελλάδα και Ισπανία θα διεκδικήσουν μια θέση στην 4άδα της Ευρώπης για το 2022 και όπως όλα δείχνουν, θα ανταγωνιστούν σκληρά – οι μεν θέλοντας να διατηρήσουν την αίγλη των Παγκοσμίων Πρωταθλητών και οι… δε για να κάνουν το απόλυτο 3/3 στην συγκομιδή μεταλλίων από τις κορυφαίες διοργανώσεις, μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης προ δύο μηνών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε αποκλειστικά στο #Aquafeed24 και την απεσταλμένη της ομάδας μας στο Ευρωπαϊκό του Σπλιτ, μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στο Ισραήλ, τονίζοντας τόσο τα δυνατά σημεία των Ισπανών που πρέπει να προσέξουν οι Έλληνες παίκτες, όσο και την ψυχολογία της αποστολής πριν το μεγάλο παιχνίδι του προημιτελικού.

«Δεν μπορώ να πω ότι η νίκη κόντρα στον Ισραήλ ήταν μια μεγάλη νίκη, ωστόσο μπορώ να πω ότι κάναμε το καθήκον μας και κερδίσαμε μια ομάδα, με την οποία έχουμε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Είχαμε αυτή την σκέψη στο μυαλό μας από την αρχή, και ήδη εστιάζουμε και προετοιμαζόμαστε στο παιχνίδι με την Ισπανία. Δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι με το Ισραήλ, δεν παίζουν με το ίδιο στυλ ούτε έχουν τον ίδιο ρυθμό με τους Ισπανούς, απλά προσπάθησα σήμερα να ξεκουράσω δύο παίκτες – τον Κάκαρη και τον Βλαχόπουλο – και να δώσω περισσότερο χρόνο στα παιδιά τα οποία έπαιξαν λιγότερο στα προηγούμενα ματς. Είναι και είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και θέλουμε να είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση την Τρίτη, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα σε έναν μεγάλο προημιτελικό. 

Ο ρυθμός της Ισπανίας είναι πολύ δυνατός, είναι αρκετά επικίνδυνη στην κόντρα, έχει καλή αποτελεσματικότητα στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο, καθώς και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Είναι μια ομάδα που έχει ομοιογένεια, αυτό είναι το όπλο της – έχει διαφοροποιηθεί ελάχιστα από το Τόκιο, μόλις μία αλλαγή – πολύ καλά δουλεμένη τα τελευταία 4 χρόνια, με τους ίδιους παίκτες και τον ίδιο προπονητή. Ξέρουν να παίζουν πολύ καλά μεταξύ τους. Όλοι όμως πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Έχουμε και εμείς ποιότητα, σπουδαία πράγματα και όπλα να προβάλλουμε στο παιχνίδι αυτό και πιστεύω θα παρουσιαστούμε έτοιμοι».