Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αποχωρεί από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Αυστραλίας, ο Έλβις Φάτοβιτς. Επιστρέφει στην Ευρώπη.

 

Ο Έλβις Φάτοβιτς ύστερα από περίπου οκτώ χρόνια αποχωρεί από τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας της Αυστραλίας. Η ομοσπονδία της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/5) πως μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο ο Κροάτης τεχνικός θα αποχωρήσει, γιατί θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν αναφέρει σε ποια ομάδα θα εργαστεί αλλά σημειώνεται πως θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας και θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον νέο προπονητή – όταν φυσικά αυτός γίνει γνωστός – για τους Αυστραλούς που παίζουν στην Ευρώπη.

Ο 50χρονος Φάτοβιτς, ενδεχομένως ο κορυφαίος Κροάτης πολίστας έγραψε ιστοσρία ως παίκτης ενώ εργάστηκε με επιτυχία σε Γιουγκ και Κροατία πριν αναλάβει την Αυστραλία τον Ιανουάριο του 2013.

 

Έκανε εξαιρετική δουλειά στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας σε πολλά επίπεδα και η ομοσπονδία της χώρας φυσικά και ήθελε να συνεχιστεί η συνεργασία της με τον Κροάτη προπονητή αλλά εκείνος ύστερα από οκτώ χρόνια θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

 

Ο ίδιος είπε πως ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση αφού η Αυστραλία είναι για εκείνον το δεύτερο σπίτι του. Τώρα η προσοχή του είναι στραμμένη στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα έχει βέβαια ενδιαφέρον να δούμε το νέο σταθμό στην καριέρα του Έλβις Φάτοβιτς…

Facebook Comments