Τέλος από τη Μλάντοστ και ο Μάρτσελιτς- Πάει στη Γιαντράν Σπλιτ!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ο σύλλογος υδατοσφαίρισης Μλάντοστ από το Ζάγκρεμπ είναι σαν… μαιευτήριο. Φέρνει νέα κάθε μέρα. Με τη διαφορά ότι τα νέα ως επί το πλείστον δεν είναι πάντα χαρμόσυνα. Το περασμένο καλοκαίρι, τα μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι οι παίκτες θα οδηγηθούν σε μαζική έξοδο. Από το Ζάγκρεμπ, εν τέλει, έφυγαν οι Μπούκιτς και Κάρκοφ (Σπλιτ), Μπούσλιε (Ολυμπιακός), Μίλος (Παρτιζάν), Χ.Βρλιτς (Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς), Μ.Βρλιτς (Τεργέστη), Βίσκοβιτς (Απόλλων Σμύρνης), Ράντου (τέλος καριέρας).

Μετά τον Σεπτέμβριο ήρθε ο νέος πρόεδρος του συλλόγου που είχε ίσως τη μικρότερη θητεία στην ιστορία γιατί μετά από 4 μήνες… ήρθε άλλος πρόεδρος. Μια μέρα αργότερα, υπήρξαν καλά νέα από τον Σάβε, και αυτά είναι ότι μετά από ένα εξάμηνο διάλειμμα λόγω ανάρρωσης μετά από επέμβαση στον ώμο, επέστρεψε ο Μπράνιμιρ Χέρτσεγκ. Ωστόσο, η είδηση ​​αυτή «καλύφθηκε» από νέα μόλις δύο μέρες αργότερα.

Ο αρχηγός, ο καλύτερος παίκτης, το θεμέλιο σχεδόν όλων των επιτυχιών και των τροπαίων των τελευταίων ετών, ο κορυφαίος τερματοφύλακας Ιβάν Μάρτσελιτς (28) φεύγει από τη Μλάντοστ. Ταυτόχρονα, ήταν το μοναδικό εναπομείναν μέλος της Εθνικής Κροατίας από τη Μλάντοστ (Λάζιτς και Μπίλιακα εξακολουθούν να είναι μόνο στην ευρύτερη λίστα).

«Καταρχάς, όλα άλλαξαν σε μια-δυο μέρες, αφού η 31η Ιανουαρίου είναι η τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου – λέει ο Ιβάν Μάρτσελιτς, ο οποίος αναμένεται ήδη τη Δευτέρα στην προπόνηση της Γιαντράν Σπλιτ.

Αυτός είναι ο νέος προορισμός του πρώην πλέον παίκτη της Μλάντοστ. Αυτός, όπως και πολλοί άλλοι  τα τελευταία χρόνια άφησαν το περιβάλλον που τους «γέννησε», αλλά δεν ήξερε πώς να τους διαφυλάξει. Αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό, και χρίζει ανάλυσης. Συγκεκριμένα, λίγα από τα ντόπια αγόρια έφυγαν από τη Μλάντοστ χαρούμενα. Θυμόμαστε τα τελευταία δύο χρόνια από τα λόγια του Μάρσελιτς «Θα ήθελα να μείνω εδώ όλη μου τη ζωή, η Μλάντοστ είναι ο σύλλογος μου».

«Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δυστυχώς αυτή η επιθυμία προφανώς δεν έγινε πραγματικότητα. Όχι, δυστυχώς, με τη θέλησή μου, αλλά έπρεπε να το κάνω για χάρη της καριέρας μου και μετά οικονομικά. Δυστυχώς, η Μλάντοστ δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει τις φιλοδοξίες μου αυτή τη στιγμή. Τελικά είναι πιο εύκολο γι ‘αυτούς να μην χρειαστεί να με πληρώσουν. Αυτό είναι καλύτερο και για τους δύο. Η Μλάντοστ μάλλον δεν θα είναι σε κατάσταση να διεκδικήσει τρόπαια για τον επόμενο ενάμιση χρόνο και για μένα στα 27 ή σύντομα στα 28 μου, μια τέτοια στασιμότητα θα μπορούσε να είναι, αν όχι μοιραία, σίγουρα όχι βοηθητική».

Συναισθηματική συγχώρεση

Ο Ιβάν πραγματικά περιέγραψε όλη τη λογική της κίνησης με αυτό. Είναι ακόμα πιο εύκολο για τη Μλάντοστ οικονομικά τώρα, αλλά είναι επίσης καλύτερο για τον Μαρτσέλιτς επειδή είναι τερματοφύλακας τέτοιων προσόντων που ανήκει σε μια ομάδα που επιτίθεται, κερδίζει τρόπαια και όχι σε μια ομάδα της οποίας το καλύτερο πλασάρισμα  είναι η τρίτη θέση σε ένα μάλλον κακό εθνικό πρωτάθλημα. Για να μην αναφέρουμε ότι με αυτό ο Μάρτσελιτς μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα πιο σκληρά για την εθνική ομάδα. Από την άλλη, δεν είναι μυστικό ότι η Γιαντράν έχει προβλήματα με τους τερματοφύλακες. Οι Μάτε Άνιτς και Λούκα Πόντρουγκ είναι καλοί τερματοφύλακες, αλλά όχι.. καταπληκτικοί! Και μόνο με κάποιον σαν τον Μάρσελιτς μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Κροατίας.

Στην τελευταία του παρουσία με το σκουφάκι της Μλάντοστ, οι συμπαίκτες του τον αποχαιρέτισαν ανοίγοντας σαμπάνια. Να θέλεις να παραμείνεις ρομαντικός και πιστός σε μια ομάδα, αλλά να μην σε αφήνουν. Σπάνιο. Το πρώτο, όχι το δεύτερο..

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA