Τάσος Πιρπιρής στο Aquafeed24: «Ύψιστη τιμή να υπηρετείς το εθνόσημο – Θα φτάσουμε την Εθνική εκεί που πρέπει»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ο νέος συνεργάτης της ομοσπονδιακής τεχνικού για την Εθνική Γυναικών, Τάσος Πιρπιρής, μιλά αποκλειστικά στο Aquafeed24!

Μια νέα σελίδα στην καριέρα του έμπειρου τεχνικού, Τάσου Πιρπιρή, γράφεται από σήμερα Πέμπτη 09/12, όπου ανακοινώθηκε επίσημα από την Κολυμβητική Ομοσπονδία η συνεργασία του -για πρώτη φορά σε ομοσπονδιακό επίπεδο- με την Αλεξία Καμμένου για το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας Γυναικών!

Μετά από 2 εποικοδομητικά χρόνια στην γυναικεία ομάδα του ΑΝΟ Γλυφάδας (2016-2018) και ακόμα 2 σεζόν (μετά από το πέρασμά του στην Ελβετία) κρατώντας τα ηνία των εφήβων του «Τριφυλλιού» (2019-2021) ο Τάσος Πιρπιρής επιστρέφει ξανά στο γυναικείο πόλο, αυτή την φορά σε μια από τις… τιμητικότερες θέσεις, αυτή του ομοσπονδιακού συνεργάτη! Ωστόσο το προπονητικό team Καμμένου-Καραγιάννη-Πιρπιρή το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, στον ΑΝΟ Γλυφάδας και όπως φαίνεται η συνεργασία αυτή αναμένεται να λειτουργεί άψογα!

Ο πλέον ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάσος Πιρπιρής, μίλησε αποκλειστικά στο Aquafeed24 για τα πρώτα συναισθήματα μετά την ανακοίνωση της ΚΟΕ, την προσωπική «δικαίωση» που χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή, την σχέση του με την Αλεξία Καμμένου, τις σημαντικές αλλαγές και ανανεώσεις που θα επέλθουν για την Εθνική ομάδα Γυναικών, ενώ αναφέρθηκε και στην νοοτροπία επιλογής ή αποκλεισμού παικτριών που στοχεύουν να αναδιαμορφώσουν.

«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος και πάρα πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό που συνέβη! Είναι ύψιστη τιμή για έναν προπονητή, όπως και για έναν αθλητή, το υπηρετήσει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να είμαι παρά ευτυχισμένος για αυτήν την εξέλιξη! Το ότι επιστρέφω στο γυναικείο πόλο μετά από κάποια χρόνια που βρισκόμουν στο αντρικό σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα ταυτόχρονα… Πάντα παρατηρούσα, ενημερωνόμουν και ενδιαφερόμουν για το γυναικείο πόλο», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Υπηρέτησα το γυναικείο πόλο για 8 χρόνια, έκανα και μια στροφή στο αντρικό, λαμβάνοντας πολλές εμπειρίες και επιπλέον γνώσεις, οι οποίες με έκαναν καλύτερο και σαν προπονητή και σαν άνθρωπο! Επιστρέφω όμως στο γυναικείο πόλο με πολλή όρεξη, αγάπη και μεράκι να εξελιχθούμε και να φτάσουμε την Εθνική ομάδα εκεί που πρέπει! Κατά κάποιον τρόπο αποτελεί δικαίωση για μένα, η απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας, καθώς έχω αποδείξει ανά τα χρόνια τον χαρακτήρα μου ως προπονητής, πάντα στοχεύω ψηλά και προσπαθώ να φτάσω στο καλύτερο δυνατό επίπεδο με πολλή δουλειά. Γι’ αυτό και θα αξιοποιήσω στο έπακρο την ευκαιρία που μου δίνεται»!

«Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω την Αλεξία Καμμένου, η οποία με πρότεινε ως υποψήφιο συνεργάτη της. Η σχέση μας με την Αλεξία εκτείνεται σε φιλικό και επαγγελματικό επίπεδο, είναι σχέση εκτίμησης μεταξύ φίλων και άριστης συνεργασίας, καθώς έχουμε δουλέψει και στο παρελθόν μαζί, με ίδιο.. “σχήμα” στον ΑΝΟΓ! Ο ένας καταλαβαίνει απόλυτα τον άλλο, και επίσης ξέρουμε ακριβώς τι θέλει ο ένας από τον άλλον, πράγμα που αποτελεί το “νούμερο 1” σε μια συνεργασία. Επιπλέον, ευχαριστώ θερμά και την Ευτυχία Καραγιάννη καθώς και εκείνη εισηγήθηκε και πρότεινε να πλαισιώσω το προπονητικό τιμ, όπως επίσης και την ίδια την Ομοσπονδία μαζί με τον Κυριάκο Γιαννόπουλο που με εμπιστεύθηκαν να συμπληρώσω την Αλεξία στην Εθνική ομάδα… Είναι μεγάλη μου χαρά. Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Παναθηναϊκού, στον οποίο εργάζομαι τώρα, για τη συναίνεση του σε όλο αυτό το εγχείρημα», τόνισε ο Τάσος Πιρπιρής και συνέχισε:

«Έχουμε πολλή όρεξη και διάθεση για δουλειά και θα κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Εθνική Γυναικών… μια νέα αρχή με διαφορετικό τρόπο, φρέσκιες ιδέες και απόψεις, ώστε να φτάσουμε ξανά το ελληνικό γυναικείο πόλο εκεί που αξίζει να βρίσκεται! Το υπέρτατο φυσικά για εμάς είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες (2024), χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό για εμάς. Οι επιτυχίες θα ξαναέρθουν μέσα από μια φυσική διαδικασία και εξέλιξη, η Εθνική ομάδα να πρωταγωνιστεί στις κορυφαίες διοργανώσεις, ώστε η πρόκριση στην Ολυμπιάδα να είναι κάτι “επακόλουθο” και όχι κάποια έκπληξη! Οπότε θα κινηθούμε βήμα-βήμα για τις επερχόμενες διεθνείς διοργανώσεις του 2022, οι οποίες είναι και αρκετές και από εκεί και πέρα ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι το Παρίσι. Η διάθεση και η συνεργασία που θα έχουμε σαν σύνολο θα οδηγήσει ξανά την Εθνική εκεί που πρέπει, θα διεκδικήσουμε κάθε στόχο μέσα από κάθε παιχνίδι»!

«Η πολυπόθητη αλλαγή που θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο της Εθνικής γυναικών, είναι η επαφή με τα σωματεία και τους αντίστοιχους προπονητές. Όσο το δυνατόν καλύτερη είναι η συνεννόηση και συνεργασία μαζί τους, τόσο ευκολότερο θα είναι για την κάθε παίκτρια να εξελίσσεται σε όλα τα πλαίσια, κυνηγώντας στην περίπτωσή μας τους προσωπικούς και συλλογικούς στόχους για την Εθνική ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν θα επιδιώξουν τον επαναπατρισμό αθλητριών που αγωνίζονται με το σκουφάκι άλλων χωρών, ο συνεργάτης της Αλεξίας Καμμένου δήλωσε:

«Η πόρτα της Εθνικής ομάδας δεν κλείνει για κανέναν! Δεν υφίσταται για εμάς αποκλεισμός από την Εθνική ομάδα βάσει ονομάτων… Η κάθε παίκτρια αποδεικνύει την αξία της καθημερινά και αυτό εννοείται πώς το παρατηρούμε! Το κατά πόσο θα υπάρξουν ανανεώσεις αποτελεί ιδιαίτερο θέμα, καθώς ήδη η ομάδα είναι αρκετά ανανεωμένη και νεανική. Εννοείται πώς όλα θα φανούν στις επερχόμενες διοργανώσεις, όπως και εμείς ως προπονητικό επιτελείο θα πρέπει να κάνουμε μια γενική καταγραφή και να δούμε τι “υλικό” υπάρχει πριν από κάθε απόφαση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση είναι λάθος να πλανάται η φράση “η τάδε δεν μπορεί να είναι στην Εθνική ομάδα…”. Στην πορεία θα φανεί και ποιος μπορεί να υποστηρίξει την Εθνική Γυναικών και ποιος όχι. Ωστόσο, δεν αποκλείουμε γενικώς καμία παίκτρια»!

Συνέντευξη στον: Ορέστη Κανελλόπουλο – Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

 

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA