Τη δημιουργία ανδρικού τμήματος και ακαδημίας αγοριών ανακοίνωσε ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ, με τον σύλλογο να προχωρά σε ένα νέο και διαφορετικό δρόμο, σε παράλληλη πορεία με τις ήδη επιτυχημένες ακαδημίες κοριτσιών της ομάδας, αλλά και της γυναικείας η οποία μέσα σε τρία χρόνια έχει στρέψει πάνω της τα φώτα της ελληνικής και ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης.

Μάλιστα, τα «κλειδιά» της ακαδημίας αγοριών αναλαμβάνει ο πολύπειρος Νίκος Μπαμπάνας, ο οποίος λίγες ημέρες πριν έκλεισε τον κύκλο του στον ΑΟΠ Φαλήρου, με τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ να επιτυγχάνει μια σημαντική προσθήκη στο τεχνικό του επιτελείο.

Η ανακοίνωση στο alimoswaterpolo.com:

Και εγένετο… ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ και στην ανδρική υδατοσφαίριση! Ο σύλλογος του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα τη δημιουργία ανδρικού τμήματος, καθώς και ακαδημίας αγοριών όλων των ηλικιών, με στόχο την μεθοδική και ποιοτική δουλειά, για την ανάδειξη ελπιδοφόρων αθλητών που θα πρωταγωνιστήσουν στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Το άκρως επιτυχημένο εγχείρημα της γυναικείας ομάδας του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ Betsson, καθώς και οι ακαδημίες πρότυπο στα κορίτσια, έχουν αφήσει ήδη στο στίγμα τους και με την ίδια φιλοσοφία και στόχους με τις ακαδημίες του γυναικείου, ο σύλλογος δημιουργεί ανδρική ομάδα, η οποία θα αγωνιστεί με αξιώσεις στο Πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας το 2024, καθώς και ισχυρή ακαδημία αγοριών που ευελπιστεί να τροφοδοτήσει κάποια στιγμή τις εθνικές ομάδες.

Μάλιστα, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson έχει δώσει τα «κλειδιά» σε έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα, τον Νίκο Μπαμπάνα, ο οποίος έρχεται στον σύλλογο για να τον οδηγήσει σε αυτό το νέο και διαφορετικό μονοπάτι.

Αυτή τη στιγμή, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ έχει τη δυνατότητα να παρέχει στις ακαδημίες του και τις αγωνιστικές ομάδες, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του στο ALMA CLUB, καθώς και το υπέροχο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου, καθώς αποτελεί τη μοναδική ομάδα της πόλης σε επίπεδο υδατοσφαίρισης.

Ο επικεφαλής προπονητής των ακαδημιών του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, αλλά και τεχνικός της ανδρικής ομάδας του συλλόγου προέρχεται από μια επιτυχημένη διετία στις υποδομές του ΑΟΠ Φαλήρου όπου τον Ιούνιο του 2023 κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Παίδων (όπως και το 2021 σε εκείνο των Μίνι Παίδων), ενώ διατέλεσε και τεχνικός διευθυντής στον σύλλογο του Φαλήρου. Ο Νίκος Μπαμπάνας θα καθοδηγήσει την προσπάθεια του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ στον χώρο της ανδρικής υδατοσφαίρισης και αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων προπονητών στις ηλικίες Παίδων και Μίνι Παίδων, έχοντας φτάσει έως και το ομοσπονδιακό επιτελείο της Εθνικής Εφήβων και Παίδων το 2011. Ακόμη, ο Νίκος Μπαμπάνας έχει διατελέσει προπονητής στην Α1 κατηγορία τόσο στον Πανιώνιο, όσο και στον Εθνικό Πειραιά όπου τη χρονιά 2010-2011 κατέκτησε το LEN Trophy, ως άμεσος συνεργάτης προπονητή.