Ο Ολυμπιακός με την ήττα χθες το βράδυ 30/03 από τη Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία με 9-5 μπήκε σε «περιπέτειες» όσον αφορά την πρόκριση του στο Final 8 του Βελιγραδίου. Εκτός από την ήττα, αυτό που περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα ήταν η νίκη της Φερεντσβάρος στην έδρα της Νόβι Μπέγκραντ. Με αυτή τη νίκη οι Ούγγροι «έπιασαν» τους Ερυθρόλευκους στους 19 βαθμούς και η μάχη για την τετράδα πλέον παίρνει «φωτιά».

Ο Ολυμπιακός έχει άλλα 3 παιχνίδια να δώσει και μάλιστα το πρώτο κόντρα στη Φερεντσβάρος στο Παπαστράτειο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε να μπορέσει να πάρει την 3η θέση που οδηγεί στη Σερβία τον Ιούνιο. Σε διαφορετική περίπτωση, ειδικά αν ηττηθεί απ’ τους Μαγυάρους τότε το ευρωπαϊκό όνειρο θα αποκοπεί απότομα αφού τότε η Φερεντσβάρος θα πάρει προβάδισμα 3 βαθμών και θα έχει ισχυρό πλεονέκτημα με 2 αγωνιστικές να απομένουν. Στο ενδεχόμενο που το ματς λήξει ισόπαλο οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα ή ίδια με τη Φερεντσβάρος ώστε να προκριθούν μέσω της ισοβαθμίας.

Ο Ολυμπιακός μετά τη Φερεντσβάρος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Νόβι Μπέογκραντ η οποία θα βρεθεί έτσι και αλλιώς στο F8 αφού είναι και βαθμολογικά σε ισχυρή θέση αλλά είναι και διοργανώτρια. Τέλος τελευταία αγωνιστική οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου τη Διναμό Τιφλίδας.

Η κύρια αντίπαλος του Ολυμπιακού πλέον, η Φερεντσβάρος, εκτός από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα υποδεχθεί στην έδρα της τη σχεδόν αδιάφορη μαθηματικά Ραντνίτσκι και τελευταία αγωνιστική την πρωτοπόρο του ομίλου Μπρέσια.

Τέλος η Μπαρτσελονέτα που είναι ένα βαθμό πάνω από την Ολυμπιακό μετά τη χθεσινή της νίκη, θα αγωνιστεί απέναντι στη Δυναμό Τιφλίδας, τη Μπρέσια και τελευταία αγωνιστική με τη Γιαντράν Σπλιτ.

Έτσι με τον τρόπο που διαμορφώθηκε η βαθμολογία 3 αγωνιστικές πριν από τη λήξη της φάσης των ομίλων, 3 ομάδες μπορούν να βρεθούν από την 3η έως και την 5 θέση. Στην πραγματικότητα αν ο Ολυμπιακός θέλει να κλειδώσει την πρόκριση οφείλει να κερδίσει την Φερεντσβάρος στις 9 Απριλίου στο Παπαστράτειο και να πάρει «κεφάλι» 3 βαθμών από τους Ούγγρους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 09/04

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ 20/04

ΔΥΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 11/05

          ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 09/04

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ – ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ 20/04

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ – ΜΠΡΕΣΙΑ 11/05

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ – ΔΥΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ 09/04

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ – ΜΠΡΕΣΙΑ 20/04

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ 11/05

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Facebook Comments