Τα… 120.000 ευρώ που δίχασαν τον Υγρό Στίβο και η σκληρή απάντηση της ΚΟΕ για FAKE NEWS!

by Aquafeed 24

Δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος έφερε στην… επιφάνεια μια είδηση με την οποία η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος θα ήταν έκθετη, εάν αποδεικνυόταν αληθής.

Η εφημερίδα και έπειτα το sdna.gr που το αναπαρήγαγε έκαναν λόγο για αμοιβή 120.000 ευρώ στην Ισπανίδα προπονήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης, ‘Αννα Τάρρες Κάμπα, ποσό που είναι εξωφρενικό, καθώς τόσα δεν δίνει ούτε ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός για σέντερ μπακ.

Από την Κυριακή προκλήθηκε ντόρος και πολλοί πήραν θέση ενάντια στην ΚΟΕ, με βάση αυτό το δημοσίευμα, ωστόσο η Ομοσπονδία τη Δευτέρα με επίσημη ανακοίνωση διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός και με αναλυτικά στοιχεία απάντησε σε όσα της καταλόγισαν.

Με δεδομένο ότι το αρχικό δημοσίευμα διαψεύδεται, εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία που ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί, η ΚΟΕ αποκατέστησε την τάξη. Το μοναδικό ερωτηματικό παραμένει εάν χρειαζόταν να γίνει αυτή η δαπάνη για ένα τιμ συνεργατών από το εξωτερικό στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, ωστόσο εδώ οι απόψεις είναι διφορούμενες.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ με κατηγορίες για FAKE NEWS: 

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, με αφορμή δημοσιεύματα Ιστοσελίδων, που αφορούν τη συνεργασία της με την Ισπανίδα προπονήτρια της Καλλιτεχνικής κολύμβησης Άννα Τάρρες Κάμπα, με συμβόλαιο ύψους δήθεν … 120.000 ευρώ και με επί πλέον κάλυψη της Εφορίας, όπως αναφέρεται, τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως πρόκειται για πλήρως αναληθή, ατεκμηρίωτα και στοχευμένα – ανυπόγραφα μάλιστα – δημοσιεύματα, που αποτελούν το άκρον άωτο των FAKE NEWS.

Η ΚΟΕ, αποκαθιστά λοιπόν την αλήθεια και τα δεδομένα, τα οποία οι ανώνυμοι συντάκτες των κειμένων θα έπρεπε πρώτιστα να αναζητήσουν, ως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία:

 1. Η Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Τάρρες Κάμπα, που ασκεί θα καθήκοντα της μαζί με τη συνεργάτιδα της Ελίζαμπεθ Φερνάντες από τον Νοέμβριο του 2019 στην Εθνική μας Ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης, συγκαταλέγεται στις 2-3 κορυφαίες τεχνικούς παγκοσμίως στο άθλημα, με 4 Ολυμπιακά Μετάλλια, 26 Παγκόσμια και 25 Ευρωπαϊκά στην καριέρα της, ως ομοσπονδιακή προπονήτρια της Ισπανίας από το 1997 έως το 2012

  Θα συνεχίσει δε τη συνεργασία αυτή, με την ΚΟΕ, έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή συμπληρώνοντας συνολικά 21 μήνες.

  Συνεπώς, η συνεργασία μαζί της, δεν αφορά μόνον τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά συνολικά όλες τις διεθνείς κορυφαίες διοργανώσεις (σ.σ. και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021, εκτός των άλλων).

 2. Η προετοιμασία, αρχικά για το Προολυμπιακό τουρνουά του ερχόμενου Μαρτίου αφορά εκτός του Ντουέτου και το Ομαδικό μας, που διεκδικεί επίσης την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

 3. Η αμοιβή της Άννα Τάρρες Κάμπα, υπολογιζομένης και της συνεργάτιδας της Ελίζαμπεθ Φερνάντες, για το σύνολο των υπηρεσιών τους, ανέρχεται στα 38.000 ευρώ (καθαρή αμοιβή), για τους 21 προαναφερόμενους μήνες, επί πλέον της Εφορίας, όσης αυτή αντιστοιχεί.

 4. Για την υλοποίηση του προπονητικού σχεδιασμού της, με την απαιτούμενη μουσική επένδυση των Χορογραφιών, προτάθηκε από την Ισπανίδα προπονήτρια ο ειδικός μουσικοσυνθέτης και συμπατριώτης της Αντρέου Λούνα ο οποίος επί σειρά ετών συνεργάστηκε με την Εθνική Ομοσπονδία της Ισπανίας, για αντίστοιχες υπηρεσίες. Η συνολική αμοιβή του ως άνω, ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της Εφορίας.

 5. Η ΚΟΕ, για τα διαστήματα που η Άννα Τάρρες Κάμπα και οι συνεργάτες της θα βρίσκονται στην Ελλάδα για την άσκηση των καθηκόντων τους, ανέλαβε τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης τους.

  Κανένα σπίτι δεν έχει μισθωθεί, κανένα ενοίκιο δεν καταβάλλεται, ως αναφέρεται.

 6. Με βάση τα πιο πάνω αδιαμφισβήτητα στοιχεία, το συνολικό κόστος του προπονητικού τιμ (Άννα Τάρρες Κάμπα, Ελίζαμπεθ Φερνάντες, Αντρέου Λούνα) και όχι αποκλειστικά της πρώτης αυτών Ισπανίδας προπονήτριας, ανέρχεται περίπου στις 80.000 ευρώ (υπολογιζομένων της διαμονής, διατροφής και μετακίνησης τους, για 21 μήνες συνολικά), ποσό πλήρως εναρμονισμένο με τους προυπολογισμούς του αθλήματος της Καλλιτεχνικής κολύμβησης για τα έτη 2020 και 2021, που αφορά τις Εθνικές μας ομάδες.

 7. Η ΚΟΕ, για πρώτη φορά, επιχειρεί μια τεράστια προσπάθεια, να προετοιμαστεί με τον πλέον κατάλληλο και αρτιότερο τρόπο η Εθνική μας Ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης, αρχικά για το Προολυμπιακό τουρνουά και στη συνέχεια, εφόσον έλθει η πρόκριση στο Ντουέτο και το Ομαδικό, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς επίσης και για σειρά άλλων κορυφαίων διοργανώσεων, όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

 8. Οι διακινητές, οι ψιθυριστές, οι κατασκευαστές fake news και όσοι υποκινούν την παραπληροφόρηση για να καλύψουν δικές τους ανεπάρκειες, δυστυχώς γι αυτούς, θα πρέπει να γνωρίζουν πως το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια.

  Όσοι επενδύουν σε ανάλογη πληροφόρηση, εν όψει των εκλογών στην Ομοσπονδία μας, ματαιοπονούν.

  Τα γεγονότα, τα δεδομένα και πάνω απ’ όλα η αλήθεια και οι κρυστάλλινες διαδικασίες που ακολουθούνται στην Ομοσπονδία, οι οποίες και την έφεραν μαζί με τις αμέτρητες μεγάλες και σπουδαίες επιτυχίες των αθλημάτων της, στην κορυφή, είναι η μόνη απάντηση στην τακτική και μεθοδολογία τους.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA