Συνέντευξη τύπου ΓΣ Περιστερίου: Με όνειρο την άνοδο και όραμα για τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Σε μία πολύ ωραία εκδήλωση στο Γυμναστήριο Περιστερίου “Ανδρέας Παπανδρέου” το γυναικείο τμήμα του Γ.Σ Περιστερίου έδωσε συνέντευξη τύπου εν’ όψει της αγωνιστικής δράσης της Α2 Γυναικών. Το #Aquafeed24 ήταν και εκεί και κατέγραψε τα πάντα. Ο Πρόεδρος της ομάδας, ο Τιμ Μάνατζερ, και ο Προπονητής της, Βαγγέλης Πάτρας μίλησαν για τους στόχους της ομάδας αλλά και για το μακροχρόνιο όραμα που έχουν μετουσιώσει πλέον σε πρότζεκτ.

Μιλώντας αρχικά ο Πρόεδρος Γιώργος Παρδακίδης, εξήγησε το πως έγινε το χτίσιμο της ομάδας, με νεαρές αλλά και έμπειρες παίκτριες. Συγκεκριμένα έγιναν 8 (!) μεταγραφές προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί αρκετά τόσο ώστε να μπορέσει να κατακτήσει την άνοδο στην Α1. Ωστόσο δεν παρέλειψε με τις πρώτες του κουβέντες να εκθειάσει τον Βαγγέλη Πάτρα λέγοντας πως όλα ξεκινούν από εκείνον, αφού είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τo γυναικείο εκεί που θέλει.

 

Αργότερα δόθηκε αναλυτικά από όλους του ανθρώπους του συλλόγου η εξήγηση του οράματος του Περιστερίου. Με τον καλύτερο τρόπο τα όσα ονειρεύονται, σχεδιάζουν, και δουλεύουν για αυτά, διατύπωσε ένας εκ των στυλοβατών της ομάδας, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του #Aquafeed24.

Η ερώτηση αφορούσε το κατά πόσο μπορεί η ακαδημία της ομάδας να τροφοδοτεί την πρώτη ομάδα. Όχι απλά όμως να την τροφοδοτεί αλλά και να στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στα φυτώρια της, και στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Φίλιππος Κώτσης είπε χαρακτηριστικά:

Ο βασικός κορμός της ομάδας έχει παιδιά που βρίσκονται ήδη 4-5 χρόνια στο σύλλογο. Το ένα κομμάτι είναι αυτό, το άλλο είναι ότι κάνουμε συνειδητές επιλογές. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και ο Κώστας ο Λούδης που δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά στο αντρικό. Πέρσι πήραμε το Χρήστο Μπιτσάκο και το παιδί πήρε ευκαιρίες και φέτος είναι βασικός. Αυτή τη φιλοσοφία πιστεύω ότι ασπάζεται και ο προπονητής μας ο Βαγγέλης Πάτρας. Η άνοδος στην Α1 είναι σκοπός αλλά όχι αυτοσκοπός. Το κίνητρο για την ενασχόληση μας με το πόλο είναι δημιουργία ακαδημιών που να μπορούν να τροφοδοτούν τις ομάδες και να δίνουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Προσωπικός μου στόχος και όραμα είναι η δημιουργία των καλύτερων ακαδημιών στην Ελλάδα.

 

Σύσσωμος ο Σύλλογος του Περιστερίου ευχαρίστησε Δήμο για την παραχώρηση του χώρου για την Εκδήλωση. Στη συνέχεια έγινε μία μικρή παρουσίαση των παικτριών της ομάδας που θα διεκδικήσει την άνοδο, συνοδευόμενη από πολυ θερμό χειροκρότημα.

Το απόσταγμα από όλες τις δηλώσεις έγιναν σήμερα στη συνέντευξη, δίνουν ελπίδα. Σήμερα φάνηκαν άνθρωποι με όραμα και μακρόπνοο σχέδιο, πράγμα που λείπει από τον ελληνικό αθλητισμό, μακριά από την προχειρότητα. Το μοναδικό σχετικά μελανό σημείο είναι πως θα πρέπει να βρεθεί μία καλύτερη λύση ώστε ένας σύλλογος με τόσους αθλητές να έχει χώρο για να αθλείται και να μην “στριμώχνεται”.

 

Επιμέλεια: Φραγκάκης Γιώργος

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA