Ο πρώην κολυμβητής του Κολυμβητικού Ομίλου Ποσειδώνα Ιλισίων, Ανδρέας Αλικανιώτης, όχι μόνο βγήκε αλώβητος από το δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου στα Τέμπη, αλλά έσωσε ακόμη τουλάχιστον δέκα παιδιά.

Η Ελλάδα πενθεί. Η σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη έχει προκαλέσει μία ανείπωτη τραγωδία. Ωστόσο, από τα συντρίμμια ξεπηδούν και πράξεις ηρωισμού.

Μία από αυτές είναι εκείνη του 20χρονου φοιτητή και πρώην κολυμβητή, Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Με κίνδυνο της ζωής του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι, έσπασε το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα παιδιά.

“Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!” έγραψε στο Facebook της η γιατρός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Ειρήνη Τζιαστούδη.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης ήταν κολυμβητής του Κολυμβητικού Ομίλου Ποσειδώνα Ιλισίων, έκανε 200 μέτρα πεταλούδα, όπου το 2015 και το 2016 είχε κατακτήσει μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει και σε τελικό 50 μέτρων πεταλούδα.

ΠΗΓΗ: sport24.gr