Χαμόγελα στις τάξεις της Εθνικής ομάδας γυναικών μετά την τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο της Βουδαπέστης. Φυσικά η σκέψη όλων βρίσκεται ήδη στο ντέρμπι της Παρασκευής με την οικοδέσποινα Ουγγαρία, στο οποίο η ελληνική ομάδα θα μετρήσει τις δυνάμεις της.

“Κάναμε το 3Χ3 όπως είχαμε υποχρέωση. Σε όλα τα παιχνίδια βγάλαμε διάθεση και αυτό κρατάμε. Τώρα στην ουσία ξεκινάει για μας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε δείξει ένα σοβαρό πρόσωπο και συνεχίζουμε”, τόνισε ο Γιώργος Μορφέσης και μίλησε για το ντέρμπι με την Ουγγαρία: “Στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια που δώσαμε με την Ουγγαρία δεχθήκαμε πολλά γκολ. Σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ για να έχουμε ελπίδες. Βέβαια η ουσία όλη της διοργάνωσης είναι το χιαστί παιχνίδι. Δε λέει τίποτα το να κερδίσουμε την Ουγγαρία και μετά να χάσουμε από τη Ρωσία εάν θέλουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο”.
Για τα στοιχεία που θα μετρήσουν στο ματς με τις γηπεδούχες και πόσο ρόλο θα παίξουν οι φίλαθλοι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: “Πρέπει να έχουμε υπομονετική επίθεση. Το βιαστικό παιχνίδι φέρνει λάθη και πρέπει να το αποφύγουμε. Να πάμε το ματς στο σετ και όχι σε γρήγορο ρυθμό. Η Ουγγαρία θα έχει και τον κόσμο μαζί της και πρέπει να το διαχειριστούμε κατάλληλα γιατί δεν είμαστε μαθήμενοι να παίζουμε σε γεμάτες πισίνες”.
Η Μαργαρίτα Πλευρίτου που σήμερα σημείωσε 5 τέρματα, τόνισε:
“Η αλήθεια είναι ότι είχα εκνευριστεί από αυτό που συνέβη στο προηγούμενο ματς αλλά πάντα κοιτάζω το καλό της ομάδας. Ήταν ακόμα ένα εύκολο παιχνίδι για μας και προσπαθήσαμε κυρίως να βρούμε ρυθμό στο κολύμπι.Δουλέψαμε και κάποια πράγματα στην άμυνα ενόψει της συνέχειας.Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι  και ανυπομονούμε για αυτό. Γνωρίζουμε ότι η Ουγγαρία είναι μία ομάδα βρώμικη που θα παίξει ξύλο αλλά εμείς θα μείνουμε συγκεντρωμένες στο κομμάτι του πόλο”.
Από την πλευρά της Ελευθερία Πλευρίτου δήλωσε: “Δεν πιστεύω ότι μας παρέσυρε η χαμηλή δυναμικότητα της Σλοβακίας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Σίγουρα σκεφτόμαστε εδώ και μέρες τον αγώνα με την Ουγγαρία όπου πρέπει να τα δώσουμε όλα και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε τη Ρωσία. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω σε μία πισίνα με πολύ κόσμο και νομίζω ότι όλη η ομάδα θα το δούμε σαν γιορτή το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Θα παίξουμε πολύ δυνατά αλλά ότι και να γίνει, η διοργάνωση έχει μεγάλο δρόμο”
Facebook Comments