Στον μεγάλο τελικό η Βουλιαγμένη – Το πάλεψε κατά διαστήματα ο Εθνικός! (VIDs)

by Aquafeed 24

Στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης, η οποία με γρήγορο πόλο, πολλά γκολ στην κόντρα και καλό λιγότερο, προσπέρασε το εμπόδιο του ανταγωνιστικού Εθνικού Πειραιώς.

Είναι ο πρώτος τελικός στην προπονητική καριέρα της Άντυς Μελιδώνη και ο ΝΟΒ περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Ολυμπιακός – ΑΝΟΓ, από τον 2ο ημιτελικό. Όσον αφορά τον «Αυτοκράτορα», πραγματοποίησε την πρώτη ιστορική συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ και ανά διαστήματα τα κορίτσια του Κώστα Φιτσανάκη έπαιξαν ωραίο πόλο, ενώ πάλεψαν πολύ στις προσωπικές μονομαχίες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-17


Στο ξεκίνημα του ημιτελικού, οι διαιτητές έδωσαν αποβολή στη Δούλη στην αμυντική κόντρα και η Κώτσια έκανε το 0-1 για τον ΝΟΒ από το δεύτερο δοκάρι στο 7:02, ενώ στο 6:37 η Ξενάκη κέρδισε πέναλτι, με την Κούλχαας να σημαδεύει δοκάρι και μέσα για το 0-2 της Βουλιαγμένης. Εν τούτοις, από κλέψιμο της Λογοθέτη η Χατζηκυριακάκη στην κόντρα μείωσε από κοντά σε 1-2 για τον Εθνικό Πειραιώς. Παρ’όλα αυτά, η Έλενα Ξενάκη πήρε τη μπάλα στα 2μ, παρά την κλειστή ζώνη πάνω της και σκόραρε για το 1-3 του ΝΟΒ στο 5:40.

Χαμένο παραπάνω για τον Εθνικό εν συνεχεία και στην εξέλιξη της φάσης η Κώτσια άμεσα σκόραρε για το 1-4 της ομάδας της Αντιόπης Μελιδώνη στο 4:52. Στο 4:18 η Πέττα κέρδισε παραπάνω για τον Εθνικό, αλλά οι παίκτριες του Φιτσανάκη δεν είχαν καλή κυκλοφορία, τα δοκάρια δεν έκαναν κίνηση και το παραπάνω χάθηκε, ενώ η Ξενάκη στην κόντρα από κοντά έκανε το 1-5. Η Βουλιαγμένη χτυπούσε κάθε κόντρα και ο Εθνικός δεν μπορούσε να τις ανακόψει. Στο 2:55 η Πέττα κέρδισε αποβολή, αλλά δόθηκε οφσάιντ στη Ρακιντζή, το 2ο για τον Εθνικό σε παραπάνω στο πρώτο οκτάλεπτο. Εν συνεχεία, η Κούλχας από φοβερή ασίστ της Ξενάκη έγραψς το 1-6 στα 43 δευτερόλεπτα, ενόσω ο Εθνικός αναζητούσε καλά σουτ στην επίθεση. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Εθνικός κέρδισε αποβολή με τη Μπιτσάκου και η Δούλη μείωσε σε 2-6 στα 14”. Εν τούτοις, με μακρινό σουτ η Κώτσια πέρασε τη μπάλα από το μπλοκ από το «³» και έκανε το 2-7.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)


Στη δεύτερη περίοδο, η Έλενα Ελληνιάδη με ένα πανέξυπνο σουτ με λόμπα μείωσε σε 3-7 για τον Εθνικό Πειραιώς στο 7:10! Η Ειρήνη Νίνου κέρδισε αποβολή στη συνέχεια και στο παραπάνω η Ξενάκη από ασίστ της Γιαννοπούλου έγραψε το 3-8 στο 6:27.

Εν συνεχεία ο Εθνικός έχασε παραπάνω με υποψία πέναλτι που δεν δόθηκε, ενώ ο ΝΟΒ στην κόντρα κέρδισε ποινή με την Καϊάφα. Εκεί η Κούλχαας σκόραρε ξανά, το 3ο προσωπικό της, για το 3-9 του ΝΟΒ στο 4:42. Ύστερα η Λογοθέτη κέρδισε αποβολή και ο Εθνικός στο παραπάνω αρχικά πήρε κόρνερ μετά από απόκρουση της Κοτσιώνη, όμως μετά η Δούλη μείωσε σε 9-4 με λόμπα στο 3:49! Στη συνέχεια η Πάτρα κέρδισε ποινή αλλά η Σωτηρέλη έβγαλε το σουτ της Διαμαντοπούλου από δεξιά.

Στο 2:52 η Πέττα κέρδισε ποινή και ο Φιτσανάκης κάλεσε το πρώτο τάιμ άουτ. Στο παραπάνω, η Λογοθέτη σούταρε αλλά η Κοτσιώνη απέκρουσε εντυπωσιακά. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης η Νίνου με πολύ δυνατό σουτ στην απέναντι γωνία έγραψε το 10-4 στο 2:13, όμως η Ελληνιάδη σε κόντρα έκανε το 10-5 με λόμπα από κοντά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Άντι Μελιδώνη έβαλε την Ειρήνη Πάτρα στη θέση της Μαρίνας Κοτσιώνη. Στο ξεκίνημα η Μπιτσάκου κέρδισε αποβολή, όμως το σουτ της Ελληνιάδη σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια η Ελληνιάδη κέρδισε πάλι αποβολή και στο παραπάνω η Άννα Μαμόγλου μείωσε σε 10-6 για τον Εθνικό που τηρουμένων των αναλογιών έπαιζε πολύ καλά στο σημερινό παιχνίδι (5:46). Η απάντηση του ΝΟΒ ήρθε από τη Χριστίνα Κώτσια που ήδη είχε σημειώσει τέσσερα τέρματα σε εκείνο το σημείο (11-6).

Στη συνέχεια ο Εθνικός κέρδισε πάλι αποβολή και η Λογοθέτη μείωσε σε 11-7 στο 4:06 με δυνατό σουτ από την έξω γραμμή του παραπάνω. Σε νέο παραπάνω εν συνεχεία, η Κοντονή έβγαλε μπλοκ στο λιγότερο και παρέμεινε το 11-7, ενώ η Ξενάκη στην κόντρα σκόραρε το 4ο προσωπικό της τέρμα για το 12-7. Μετέπειτα η Χατζηκυριακάκη αποβλήθηκε για 3η φορά (και οι 3 οριακές ποινές για την ίδια), με την Άντι Μελιδώνη να καλεί τάιμ άουτ. Στο παραπάνω, η Ξενάκη έβγαλε μια ευθύβολη ασίστ στο δεύτερο δοκάρι στην Κώτσια (5ο γκολ) και το 13-7 ήταν γεγονός. Λάθος της ενδιάμεσης αμυντικού που δεν έκοψε την πάσα.

Στα 46 η Πέττα κέρδισε αποβολή από πάσα της Μαμόγλου και στο παραπάνω η Δούλη έκανε λανθασμένη πάσα. Εν συνεχεία, η Κούλχαας έμεινε μόνη της στα 2μ του Εθνικού και στο 1 δευτερόλεπτο έγραψε το 14-7. Ο ΝΟΒ είχε χτίσει τις βάσεις για την είσοδο του στον τελικό, βελτιώνοντας την άμυνα του στο 3ο οκτάλεπτο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

Στο 4ο οκτάλεπτο η Νίνου έγραψε το 15-7 σε παίκτη παραπάνω, ενώ στη συνέχεια η Αθηνά Γιαννοπούλου κέρδισε πέναλτι. Στην εκτέλεση, η Μαρία Πάτρα σε διπλή ευκαιρία σκόραρε για το 16-7, ενώ ο Φιτσανάκης πέρασε μετά από αυτό στο τέρμα την Κατερίνα Ζαφειράκη στη θέση της Σωτηρέλη. Εν συνεχεία, η Πάτρα σκόραρε ξανά για το 17-7, ενώ στη συνέχεια η Άννα Μαμόγλου με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 17-8. Μετέπειτα, η Ζαφειράκη απέκρουσε πέναλτι της νεαρής Ανδρεάδη, ενώ η Μαμόγλου σκόραρε με ωραία λόμπα για το 17-9 από το 3:43.

Στο 1:40 η Μπιτσάκου κέρδισε αποβολή και η Δούλη μείωσε σε 17-10 για τον Εθνικό ενώ και οι δύο προπονητές χρησιμοποιούσαν νεαρά κορίτσια.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα η Κώτσια με 5 τέρματα, ενώ Κούλχαας και Ξενάκη σημείωσαν από 4.


ΕΘΝΙΚΟΣ Π – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-17

Τα οκτάλεπτα: 2-7, 3-3, 2-4, 3-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ (προπονητής Κώστας Φιτσανάκης): Σωτηρέλη, Ρακιντζή, Κωνσταντοπούλου, Ελληνιάδη 2, Μαμόγλου 3, Παναγιωτοπούλου, Χατζηκυριακάκη 1, Λογοθέτη 1, Πεττα, Δούλη 3, Μπιτσάκου, Γκοτζιά, Ζαφειράκη, Γαλανάκη, Χέλμη.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (προπονήτρια Αντιόπη Μελιδώνη): Κωτσιώνη, Κούλχαας 4, Ανδρεάδη, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 4, Νίνου 2, Μ. Πάτρα 2, Κώτσια 5, Διαμαντοπούλου, Κοντονή, Καϊάφα, Ε. Πατρα, Καλογεροπούλου, Σάντα.

Διαιτητές: Σπύρος Αχλαδιώτης, Μαρία Δασκαλοπούλου

Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA