Την Ολλανδία θα βρει στον δρόμο της η Εθνική ομάδα γυναικών, στα προημιτελικά του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, καθώς οι «Οράνιε» του Ευάγγελου Δουδέση κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στο χιαστί παιχνίδι με αντίπαλο τον Καναδά, το οποίο εμπεριείχε πολλή τακτική.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΚΑΝΑΔΑΣ 10-7

Στα πρώτα δύο οκτάλεπτα, ο πολύ καλά διαβασμένος Καναδάς έβαλε δύσκολα στην Ολλανδία, ωστόσο στη συνέχεια η προπόνηση, η εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχουν κάνει βγήκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις Ολλανδές, οι οποίες με ομαδικό και θεαματικό πόλο κατέφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας στην τρίτη περίοδο, μια διαφορά την οποία διατήρησαν έως το φινάλε, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας τη Λάουρα Άρτς σε σταθερή απόδοση κάτω από τα δοκάρια.

Η αναμέτρηση με την Ελλάδα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τις δύο χώρες να έχουν τεθεί αντιμέτωπες μέσα στη σεζόν ξανά, ωστόσο αυτό το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό και εντελώς διαφορετικό. Η Ολλανδία είναι μια πλήρης ομάδα, με ταλέντο και μια δυναμική που μπορεί να φθάσει ψηλά. Η Εθνική γυναικών της Αλεξίας Καμμένου, από την άλλη, στη Βουδαπέστη έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής και είναι «διψασμένη» για μια μεγάλη πορεία στο Παγκόσμιο.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση έρχεται στις 28 Ιουνίου!