Στο Βελιγράδι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου 2024

by Μάνος Φυρογένης

Η πρωτεύουσα της Σερβίας επιλέχθηκε από τη LEN να διοργανώσει το τελευταίο μεγάλο ραντεβού του υγρού στίβου στίβου πριν το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Μία καλή ευκαιρία για προετοιμασία αλλά και μία τελευταία προσπάθεια, αθλητές και αθλήτριες των καταδύσεων, της καλλιτεχνικής κολύμβησης και της εν γένει κολύμβησης, να πιάσουν όρια για να προκριθούν στη Γαλλία.

Η 37η έκδοση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου – χωρίς την υδατοσφαίριση φυσικά – που θα λάβει χώρα σε λιγότερο από μήνα σε Ζάγκρεμπ και Αϊντχόφεν, αναμένεται να λάβει χώρα από τις 10 μέχρι τις 23 του Ιουνίου.

10-13 Ανοιχτή Κολύμβηση

10-14 Καλλιτεχνική Κολύμβηση

17-23 Κολύμβηση και καταδύσεις

Υπενθυμίζουμε πως η 23η του Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους αθλητές ώστε να πιάσουν το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεταξύ άλλων θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και οι masters.

«Με τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, ήταν μια πραγματική πρόκληση να βρεις ένα νέο σπίτι μετά την αναβολή της εκδήλωσης στην αρχική πόλη που θα το φιλοξενούσε, το Καζάν. Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση στη Σερβική Κολυμβητική Ένωση, με επικεφαλή τον Πρόεδρο Boris Drobac, και τη Σερβική Κυβέρνηση για την εξαιρετική της δέσμευση και υποστήριξή της, καθώς και στους συναδέλφους από το European Aquatics που εργάστηκαν ακούραστα για να διασφαλίσουν ότι αυτό το μεγάλο πρωτάθλημα θα μπορούσε να πάρει τη χωρέσει στο καλεντάρι του 2024» δήλωσε ο πρόεδρος Αντόνιο Ντα Σίλβα.

Από τη μεριά του, ο πρώτος αντιπρόεδρος, Γιόζιπ Βάρβοντιτς, τόνισε ότι: «

«Ευχαριστώ τη Σερβία, εκ μέρους της European Aquatics και εμένα, που εκτίμησε τη σημασία αυτής της διοργάνωσης και ανέλαβε το έργο της διοργάνωσης ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου με χρόνο προετοιμασίας μόλις έξι μηνών.

Πρέπει να αναφέρω ειδικά τη συνάδελφό μου από το γραφείο Vanja Udovicic, έναν από τους καλύτερους παίκτες υδατοσφαίρισης της εποχής του, ο οποίος αναγνώρισε τη σημασία αυτού του γεγονότος και έδωσε την άνευ όρων υποστήριξή του.

Έχοντας κερδίσει χρυσά μετάλλια στην υδατοσφαίριση στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Σερβία εκτιμά βαθιά τα υδάτινα αθλήματα, καθώς και τους κορυφαίους αθλητές, και ανυπομονούμε να τους δούμε να αγωνίζονται στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην έδρα τους.

Απομένει να καλέσω όλους να έρθουν μαζί μας από τις 10 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου στη Σερβία, μια χώρα που αγαπά και εκτιμά τον αθλητισμό, για να απολαύσουμε ένα μήνα γεμάτο συναρπαστικό υδάτινο ανταγωνισμό.»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA