Μετά από τις πολυετείς προσπάθειες και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου “Κώστας Γκούβερης”, ήδη από το 2020, λειτουργεί σε ετήσια βάση. Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τις διακρίσεις των αθλητών του Ναυπλίου σε υδατοσφαίριση και κολύμβηση. Πέραν αυτού, το κολυμβητήριο αποκτά τον ρόλο που του αξίζει για την προσέλκυση σημαντικών αθλητών και ομάδων, οι οποίες επιλέγουν το Ναύπλιο ως τόπο προετοιμασίας τους, αναπτύσσοντας τον αθλητικό τουρισμό της πόλης.

Παράλληλα, η ώρα της τελικής φάσης του 1ου Σχολικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, το οποίο η ΚΟΕ μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες κατάφερε να καθιερώσει με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, έφτασε με τις 4 ομάδες να δίνουν το αγωνιστικό παρών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου, το διήμερο 16 και 17 Μαΐου.

Η διοργάνωση τελεί υπό τη ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ), σε συνεργασία με την ΚΟΕ.

Από πλευράς Ομοσπονδίας, υπεύθυνοι της υλοποίησης του προγράμματος είναι οι, Παναγιώτης Αγγελέτος και Παναγιώτης Τρούλος.

Το (16/5) πρόγραμμα αγώνων:

*12.00 Δ5 ΑΘΗΝΑΣ – ΜΙΚΤΗ ΠΑΤΡΩΝ

*13.00 ΒΟΛΟΣ – ΓΕΛ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Την Τετάρτη (17/5) θα διεξαχθούν, ο μικρός Τελικός (11.00), με τους ηττημένους των αυριανών αγώνων, ενώ οι νικητές τους θα παίξουν στον μεγάλο Τελικό που θα ακολουθήσει (12.00).