Στις 27 Απριλίου η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σπλιτ

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Οι Εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών σύντομα θα μάθουν τους αντιπάλους τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ. Συγκεκριμένα η κλήρωση είναι καθορισμένη να γίνει στις 23 Απριλίου, στο Σπλιτ της Κροατίας, της πόλης δηλαδή που θα είναι οικοδέσποινα της διοργάνωσης η οποία θα λάβει χώρα από τις 27 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι 16 ομάδες στους άνδρες: Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ, Μάλτα, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία

Οι 12 ομάδες στις γυναίκες: Kροατία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ρουμανία, Σερβία.

 

Οι αγώνες θα γίνουν στην Spaladium Arena, χωρητικότητας 9000 θεατών, η οποία εγκαινιάστηκε το 2008 για τις ανάγκες του παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ το 2009, και πρόκειται για πολυχώρο συναυλιών και εκδηλώσεων. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενήσει αγώνες υδατοσφαίρισης.

 

** Στα προαναφερθέντα ερωτηματικό ωστόσο παραμένει η συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ρωσίας λόγω του πολέμου με την Ουκρανία. Θυμίζουμε πως η ΔΟΕ με σύσταση της είχε προτείνει την αποβολή των ρωσικών εθνικών ομάδων και των Ρώσων αθλητών, πρόταση την οποία ασπάστηκε και εφάρμοσε η FINA.

*** Η γυναικεία ομάδα της Ρωσίας να θυμίσουμε πως είναι δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά του 2020.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA