Στην Ποντγκόριτσα τα προκριματικά του Σούπερ Φάιναλ του World League! – Με τη Σερβία η Ελλάδα

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Το Φάιναλ 8 των Ευρωπαϊκών Προκριματικών του World League Ανδρών θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, την Ποντγκόριτσα, από 28 έως και 30 Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε οριστεί ως οικοδέσποινα η Βουδαπέστη, οι Ούγγροι εγκατέλειψαν τη διοργάνωση αφού η FINA θα διεξάγει στη Βουδαπέστη το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (18 Ιουνίου – 2 Ιουλίου). Εξαιτίας αυτού, θα ήταν πολύ δύσκολη η ανάληψη και ο οργάνωση δύο τόσο μεγάλων και απαιτητικών διοργανώσεων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Έτσι λοιπόν, η Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης του Μαυροβουνίου επιβεβαίωσε ότι το Ευρωπαϊκό F8 θα διεξαχθεί στην Ποντγκόριτσα. Εκτός από την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου προκρίθηκαν η Ουγγαρία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Σερβία, η Ιταλία και η Ελλάδα στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στην κλειστή πισίνα «Moraca».

Να θυμηθούμε επίσης πως η εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου ήταν εκείνη η οποία κέρδισε το χρυσό  μετάλλιο στην προηγούμενη διοργάνωση του World League.

Τέσσερις ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στο Σούπερ Φάιναλ του World League Ανδρών 2022 (Στρασβούργο, 23 – 29 Ιουλίου). Εάν η Γαλλία, η οποία εξασφάλισε τη θέση της στον Σούπερ Τελικό ως οικοδεσπότης, δεν προκριθεί στα ημιτελικά του τουρνουά στην Ποντγκόριτσα, μόνο οι νικητές των μεταλλίων θα προκριθούν.

«Η απονομή του τελικού τουρνουά των Ευρωπαϊκών Προκριματικών είναι μεγάλη αναγνώριση για την Ομοσπονδία μας. Το FINA World League είναι ένας από τους πιο διάσημους αγώνες υδατοσφαίρισης. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλοί οικοδεσπότες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης και Κολύμβησης του Μαυροβουνίου Dr Djuro Maric σε δήλωση για την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Τον Σεπτέμβριο, η Ποντγκόριτσα θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19.

World League, Ευρωπαϊκός Τελικός 8 (Ποντγκόριτσα, 28 – 30 Απριλίου)
28 Απριλίου, Προημιτελικοί: Ουγγαρία – Ισπανία, Γαλλία – Μαυροβούνιο, Σερβία – Ελλάδα, Κροατία – Ιταλία.

29 Απριλίου: Ημιτελικοί

30 Απριλίου: Τελευταία μέρα

Το Σούπερ Φάιναλ θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο (23 – 29 Ιουλίου). Εκτός από τις τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες, στο Σούπερ Φάιναλ θα λάβουν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Διηπειρωτικού Κυπέλλου (ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς).

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA