Στην κορυφή και φέτος αθλητές, ομάδες και προπονητές του υγρού στίβου!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Την τιμητική τους στα ψηλά της αναγνώρισης από τους Αθλητικούς Συντάκτες, έχουν και φέτος τα Αθλήματα μας, με τη γνωστοποίηση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) των αποτελεσμάτων της σχετικής ψηφοφορίας για τους Κορυφαίους του Ελληνικού Αθλητισμού και τις επί μέρους Βραβεύσεις.

Όπως ενημέρωσε ο ΠΣΑΤ, την ΚΟΕ, το Έπαθλο της Κορυφαίας Ομάδας για το 2022 διεκδικείται εξ ολοκλήρου από την ελληνική υδατοσφαίριση. Την Εθνική Ομάδα Ανδρών για το Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, την Εθνική Ομάδα Γυναικών για το Ασημένιο Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σπλιτ και τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας Γυναικών (σ.σ: ακολούθησε της ψηφοφορίας και η κατάκτηση του Σούπερ Καπ, το περασμένο Σάββατο).

Στους Προπονητές, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, περιλαμβάνεται στους 3 Κορυφαίους για το 2022, όπως προέκυψε από τη ψηφοφορία.
Ο Απόστολος Χρήστου, Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ ύπτιο και με Ασημένιο Μετάλλιο στα 100μ ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ρώμη, ήταν 4ος συνολικά στη ψηφοφορία των Κορυφαίων Αθλητών της χρονιάς και όπως αποφάσισε ο ΠΣΑΤ θα τιμηθεί με Ειδική Βράβευση για τις μεγάλες του διακρίσεις στην ιταλική πρωτεύουσα.

Με το Έπαθλο «Αθλητικής Οικογένειας» θα τιμηθούν οι αδελφές Μαργαρίτα, Ελευθερία και Βασιλική Πλευρίτου, με κορυφαίες διακρίσεις τόσο με τις Εθνικές Ομάδες όσο και με την ομάδα τους, τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από το 2015 και μετά, με εξαίρεση μόνο το 2016, Κορυφαία Ομάδα της Χρονιάς αναδεικνύεται σύλλογος ή Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης!

2015 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

2017 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

2018 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΝΔΡΕΣ)

2019 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΝΔΡΕΣ)

2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

2021 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Επίσης από το 2010 συνεχόμενα, με εξαίρεση πάλι το 2016, είτε Αθλητής, είτε Αθλήτρια, είτε Ομάδα, είτε Προπονητής, προέρχονται από τα αθλήματα της ΚΟΕ!

2010 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

2011 ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ / ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΥΜΠΕΡΤΑ / ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

2012 ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

2013 ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

2014 ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ

2015 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

2017 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

2018 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΝΔΡΕΣ)

2019 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΝΔΡΕΣ)

2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΠ. ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΖΑΙΟΥ)

2021 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πρώτος που αναδείχθηκε Κορυφαίος, από τα Αθλήματα της Ομοσπονδίας, ήταν ο Δημήτρης Καρύδης (Κολύμβηση), το 1965, όπως και την επόμενη χρονιά (1966).

Ψηλά στις επί μέρους ψηφοφορίες βρέθηκαν, επίσης φέτος, ο Ανδρέας Βαζαίος (Κολύμβηση) 5ος, η Άννα Ντουντουνάκη (Κολύμβηση) 6η, η Ευαγγελία Πλατανιώτη (Καλλιτεχνική) 7η και η Αλεξία Καμμένου (ΕΟ Υδατοσφαίρισης Γυναικών) 4η.

Αναλυτικά ΕΔΩ

Η εκδήλωση των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2022, που διοργανώνει ο ΠΣΑΤ για 69η χρονιά, πραγματοποιείται την Τρίτη (20/12) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet), με ώρα έναρξης στις 18.30.

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA