Στην Αθήνα το FINA World Youth Artistic Swimming Championships 2023!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Η Αθήνα, η ΚΟΕ και το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσουν στα τέλη του ερχόμενου καλοκαιριού (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου) το 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στην  Καλλιτεχνική κολύμβηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/12) η Fina.

Στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, αναμένεται να μετάσχουν περισσότεροι από 200 αθλήτριες και αθλητές ηλικίας 13 έως 15 ετών, από 30 και πλέον χώρες όλου κόσμου.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει το Σόλο, το Ντουέτο, τις Φιγούρες, το Mixed Ντουέτο, το Ομαδικό και το Κόμπο.

Η νεαρή αθλήτριά μας Ισμήνη Καραβασίλη τόνισε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), για τη διοργάνωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων της FINA θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2023 στην Αθήνα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχουμε υψηλούς στόχους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ζητάμε τη στήριξη όλων για θερμή υποστήριξη ώστε να απολαύσουν όλοι αυτό το φαντασμαγορικό άθλημα!».

Το 3ο Fina World Youth Artistic Swimming Championships 2023, έρχεται σε συνέχεια της πολύ πετυχημένης φετινής διοργάνωσης  FINA Artistic Swimming World Series 2022 Super Final που επίσης φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Μάιο (20-22/5).

Οι δύο προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις, είχαν διεξαχθεί το 2019 στο Σαμορίν της Σλοβακίας και φέτος (2022) στο Σαρλότ των ΗΠΑ.

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA