Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα δεν βρίσκεται τόσο μακριά πια, καθώς η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει τη γιορτή του Υγρού Στίβου από τις 14 έως τις 30 Ιουλίου του 2023 και είναι δεδομένο ότι οι διοργανωτές θα παραδώσουν μια τεχνολογικά άρτια διοργάνωση, με καινοτομίες, η οποία θα αποτελέσει το… μέλλον των υδάτινων σπορ.

Έως τότε και σύμφωνα με πληροφορίες του #AQF24, η Αθήνα και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας θα έχουν την τιμητική τους, καθώς η κλήρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όσον αφορά την υδατοσφαίριση ανδρών και γυναικών, θα διεξαχθεί στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της νεοσύστατης διοργάνωσης του World Cup, το οποίο όπως σας είχαμε ενημερώσει εκ νέου πρώτοι θα γίνει στην Αθήνα και ειδικότερα στη Βουλιαγμένη (Ή στη Βάρη), υπάρχει πληροφόρηση ότι η κλήρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα θα γίνει στη χώρα μας!

Η Ελλάδα δεν θα φιλοξενήσει μόνον οκτώ από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο για το World Cup, αλλά παράλληλα θα γίνει το κέντρο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, μέσω της κλήρωσης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία.