Η ελληνική κολύμβηση υποκλίνεται στον Απόστολο Χρήστου! Μόνο υπερηφάνεια για τον 26χρονο Έλληνα κολυμβητή, ο οποίος σε κάθε του κούρσα αποδεικνύει την απίστευτη κατάστασή και την ανταγωνιστικότητά του. Μετά την συγκλονιστική χθεσινή κούρσα του Απόστολου στον ημιτελικό, όπου έσπασε τα κοντέρ με το 52.09 – ρεκόρ αγώνων και Πανελλήνιο ρεκόρ – ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα είπε πως ήθελε το βάθρο, όμως όλοι γνωρίζουμε πως σε ένα τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος όλοι είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για το μετάλλιο.

Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα ξεκίνησε πολύ δυνατά μετά την εκκίνηση και με γύρισμα στα 25.31 για το πρώτο 50άρι βρισκόταν στην 3η θέση, ωστόσο είδαμε πως για να σκαρφαλώσει κανείς στο σημερινό παγκόσμιο βάθρο χρειάστηκε παγκόσμιο ρεκόρ – 51,60. Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε περήφανα με επίδοση 52.57 στην 5η θέση, ενώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 100μ ύπτιο στέφθηκε ο Τόμας Τσεκόν όντας πλέον ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ.

2 Αμερικανούς – ένας εκ των οποίων ο τέως κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ -, έναν έμπειρο, πολύ γρήγορο και πάντα υπολογίσιμο Ιάπωνα και έναν Ιταλό Πρωταθλητή, είχε να αντιμετωπίσει ο Απόστολος Χρήστου, και δεν υπολόγισε στιγμή τα βαρύγδουπα ονόματα αποδεικνύοντας με το 52.09 ότι δεν φοβάται τίποτα! Μόλις στον 2ο του τελικό ο 26χρονος Πρωταθλητής μας έχει καταφέρει πολλά… το όνομά του έχει περάσει στην ιστορία – με την 9η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και μην ξεχνάμε δε, την πληθώρα ευρωπαϊκών μεταλλίων που έχει συγκεντρώσει και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να κατακτά.

Φυσικά, οι συμμετοχές του Χρήστου συνεχίζονται στην Βουδαπέστη, μιας και τις επόμενες μέρες θα τον δούμε να κολυμπά και το 50άρι ύπτιο.

Facebook Comments