Λίγους μήνες πριν το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου η εθνική Ιταλίας γυναικών θα αποπειραθεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η ιταλική ομοσπονδία αποφάσισε την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας.

Ο Πάολο Μπαρέλι έκρινε ότι ο Φάμπιο Κόντι δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στη «Σετερόσα», ωστόσο δεν απομακρύνεται από την Ομοσπονδία, με το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο να είναι αρκετό για να τον διατηρήσει κοντά στον ισχυρό Ιταλό Πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, τη θέση του Φάμπιο Κόντι αναλαμβάνει ο Πάολο Ζίτσα, ο οποίος είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής Ιταλίας και μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στις εθνικές U20 και U17 της πατρίδας του, αλλά και βοηθός στη «Σετερόσα».

Από την άλλη, ο Φάμπιο Κόντι παίρνει την ευθύνη όλων των εθνικών ομάδων ως τεχνικός διευθυντής, σε μια αλλαγή ρόλων που θυμίζει την απόφαση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου το 2015 να τοποθετήσει τεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Μορφέση και να δώσει την τεχνική ηγεσία της εθνικής γυναικών στον Σάκη Κεχαγιά, έως τότε βοηθό του πολυνίκη προπονητή.

Βέβαια, ο Ζίτσα έχει τα φόντα για να πετύχει και ενδεχομένως αυτή η αλλαγή να έχει το βλέμμα στο μέλλον, καθώς είναι γεγονός ότι η Ιταλία θα δυσκολευτεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αν το πετύχει ο δρόμος προς το βάθρο της κορυφαίας αθλητικής γιορτής είναι δύσβατος έως απαγορευμένος.

Οι Ιταλοί έχουν πολλές ταλαντούχες αθλήτριες γεννημένες το 2000 και έπειτα, όπως για παράδειγμα η Ντάφνι Μπετίνι, η Κοκιέρε, η Τζιουστίνι, η Τσέργκολ και όχι μόνο, παίκτριες που γνωρίζει εξαιρετικά ο Ζίτσα και είναι ο πλέον κατάλληλος για να τους δώσει την ευκαιρία στην εθνική γυναικών της Ιταλίας στο άμεσο μέλλον, με φόντο τις μεγάλες διοργανώσεις μετά το Τόκιο.

Όσον αφορά το Κόντι, από το 2008 και έπειτα έδωσε στην Ιταλία ένα αργυρό στο Ρίο, ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο του Καζάν το 2015, το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και το χάλκινο στο Βελιγράδι, αλλά και τρία ασημένια σε World League. Στο Τιαντζίν το 2011, το Κουνσάν το 2014 και τη Βουδαπέστη φέτος.

 

Facebook Comments