Στέφανο Τεμπέστι: Τρεις δεκαετίες στην κορυφαία κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Το πάθος, η προσωπικότητα και η εμπειρία, συνοψίζονται σε ένα πρόσωπο για την ιταλική ανδρική υδατοσφαίριση. Ο Stefano Tempesti γιόρτασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα 30 χρόνια παρουσίας του στην κορυφαία κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Ακόμη ένα ορόσημο, ένας σταθμός σε μια επική και γεμάτη επιτυχίες καριέρα του τερματοφύλακα της Ορτίτζια, o οποίος ξεκίνησε από το παιδικό τμήμα της Futura Prato, και συνέχισε στην Α1 από τη Florentia σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία. Πλέον, αγωνίζεται και προσφέρει στον χώρο του υγρού στίβου ως ένας πραγματικός θρύλος, αφήνοντας το στίγμα του στην Pro Recco και την Settebello και, σήμερα – ως υπέροχος αρχηγός μιας νεανική και ταλαντούχας ομάδας, την Ortigia.

Ένα «ταξίδι» τριάντα ετών – ξεπέρασε ακόμη και το ρεκόρ του Eraldo Pizzo, κατόχου 29 Πρωταθλημάτων – και ο ίδιος ο Τεμπέστι δήλωσε συγκινημένος μετά το παιχνίδι της Ορτίτζια με την Bogliasco (19-5).

«Ήταν μια μοναδική στιγμή συγκίνησης! Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω την ομάδα μου – Ortigia, για την υπέροχη έκπληξη που οργάνωσε… βλέπετε, στην ηλικία μου ακόμα ενθουσιαζόμαστε! Μετά από 30 χρόνια καριέρας πραγματικά αισθάνομαι ευγνώμων για κάθε στιγμή, όλης μου της πορείας. Ακόμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους από τον σύλλογο μου – τον πρόεδρο, τον προπονητή μου και όλα τα μέλη της ομάδας, όπως επίσης την οικογένειά μου που με ακολούθησε σε αυτή την κάπως τρελή περιπέτεια, και ως εκ τούτου την Ελισαμπέτα και τα παιδιά μου, Αλεσάντρο και Αντέλ, που με επιβράβευσαν σήμερα και μετακόμισαν μαζί μου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον εαυτό μου που πίστευα στις ικανότητές μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν υπέροχα χρόνια, ακόμα και με στιγμές που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν και τις έχουμε ξεπεράσει και είμαι περήφανος για αυτό».

«Μια ιδιαίτερη αφιέρωση πηγαίνει στον Eraldo Pizzo, με τον οποίο μίλησα λίγα λεπτά πριν από τη συνάντηση. Για εκείνον είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, ανταλλάξαμε δύο ανέκδοτα για τη μακροζωία της καριέρας του. Νόμιζα ότι ήταν πολύ μπροστά μου, αντίθετα μου είπε ότι τα πρωταθλήματά του είχαν σταματήσει στα 29 και, ως εκ τούτου, είχα την τύχη να σπάσω ακόμη και αυτό το ρεκόρ που είχε σημειώσει στο παρελθόν. Αυτός που για μένα ήταν πάντα ένα είδος “αστέρα”. Η μεγαλύτερη αφιέρωση πηγαίνει σε αυτόν, γιατί τον αγαπώ, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, είναι παράδειγμα για όλη την υδατοσφαίριση τα τελευταία 80 χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Eraldo λοιπόν, για όλα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής και καλή τύχη σε όλα τα επόμενα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA