Με απόντα τον Χριστόδουλο Κολόμβο αγωνίστηκε το Σάββατο ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών με αντίπαλο τον Πανιώνιο, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

H απουσία του Κολόμβου δεν οφείλεται σε λόγους ξεκούρασης του έμπειρου αθλητή, καθώς ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης του Τόκιο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο μάτι του εδώ και καιρό, ενώ πριν από περίπου δέκα ημέρες πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, καθώς υπέστη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Πλέον, ο Χριστόδουλος Κολόμβος βρίσκεται σε διαδικασία αποθεραπείας και η κατάσταση του θα επανεκτιμάται σε ιδιαίτερα τακτική βάση, με στόχο να προλάβει, εάν τεθεί ως εφικτή περίπτωση, το τελευταίο σημείο της φετινής αγωνιστικής περιόδου και κυρίως το FINAL 8 του LEN Champions League, το οποίο αποτελεί έναν κορυφαίο στόχο για τους «ερυθρόλευκους» του Ίγκορ Μιλάνοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμη υποχρεώσεις για τη φάση των Ομίλων του Champions League, ενώ μέσα στον Μάιο έρχονται και οι τελικοί του πρωταθλήματος, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου αποτελώντας φαβορί και έπειτα ακολουθεί το FINAL 8, τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου. Όπως αντιλαμβανόμαστε, η απώλεια ενός αθλητή τέτοιου βεληνεκούς είναι άκρως σημαντική για τους Πρωταθλητές και άπαντες ελπίζουν να τα ξεπεράσει το πρόβλημα και παράλληλα να μπορέσει να αγωνιστεί στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.