ΣΟΚ στο ιταλικό και ευρωπαϊκό πόλο: Ο πανίσχυρος Βόλπι αποχώρησε από την Προ Ρέκο!

by Aquafeed 24

Ψυχρολουσία στην ιταλική και ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση, καθώς εντελώς ξαφνικά ο Γκαμπριέλε Βόλπι, ένας πανίσχυρος παράγοντας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Προ Ρέκο, σε μια κίνηση που αναμένεται να φέρει ντόμινο εξελίξεων στον κορυφαίο σύλλογο του κόσμου και κατ’επέκταση στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και το LEN Champions League.

Ο 80χρονος Βόλπι ήταν εκείνος που ουσιαστικά έδινε έναν πακτωλό χρημάτων στην Προ Ρέκο και χάρη σε αυτόν ο Ιταλικός σύλλογος κατάφερνε κάθε χρόνο να αποτελεί την πλουσιότερη ομάδα στην Ευρώπη. Για να γίνει αντιληπτό το οικονομικό μέγεθος του Γενοβέζου επιχειρηματία, παραθέτουμε ότι έχει Net Worth 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Έχει πολιτογραφηθεί ως Νιγηριανός και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους Ιταλούς εκτός συνόρων και σίγουρα ο ισχυρότερος οικονομικά στην Αφρική. Έπαιξε πόλο στην Προ Ρέκο και από το 2000 αποφάσισε να δημιουργήσει ξανά τον θρύλο του παρελθόντος, κατακτώντας τα πάντα πολλάκις. Όσον αφορά την προσωπική του διαδρομή, υπάρχουν πολλές σκοτεινές ιστορίες, αλλά δεν είναι της παρούσης αυτή η ανάλυση.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Orlean Invest και ο πρόεδρός του, Gabriele Volpi, ανακοινώνωσαν με βαριά καρδιά την αποχώρησή τους από τη διαχείριση της εταιρείας Pro Recco.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι: «Αυτή είναι μια βαθιά οδυνηρή απόφαση, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της προοδευτικής διαφοροποίησης των πρωτοβουλιών του ομίλου Orlean Invest. Η ευχή είναι ότι κάποιος επιχειρηματίας από τη Λιγουρία ή λάτρης της υδατοσφαίρισης θα μπορούσε να αναλάβει την εξαιρετική κληρονομιά μιας ανεπανάληπτης ομάδας, τον αθλητικό τίτλο, τη διαχείριση και το μέλλον της Pro Recco, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση και τις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Ο Gabriele Volpi εδώ και πολλά χρόνια δεν ζει πια στην Ιταλία, τα ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητές του περιορίζονται εκτός των ιταλικών συνόρων. Η μόνη εξαίρεση ήταν μέχρι τώρα η Pro Recco, με την οποία ο πρόεδρος της Orlean Invest έχει από πάντα μια σχέση βαθιάς προσωπικής αγάπης. Αυτός ήταν ο λόγος που ανέλαβε την ιδιοκτησία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου και εφάρμοσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έκανε την Pro Recco τον πιο διακεκριμένο αθλητικό σύλλογο στον κόσμο στην υδατοσφαίριση.

Με τα χρόνια, η διαχείριση ακολουθούσε τα πιο αυστηρά πρότυπα επαγγελματισμού και εξειδίκευσης, αναθέτοντας την σε κατάλληλους ανθρώπους, όπως ο πρόεδρος Maurizio Felugo, προκειμένου να απομακρυνθεί η φροντίδα της ομάδας από το κλασικό σύστημα του «χορηγού»: αυτό επιτρέπει σήμερα να αφήσουμε ως κληρονομιά μια οικονομικά και χρηματοοικονομικά υγιή εταιρεία, δομημένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αντιμετωπίσει το μέλλον της νέας εποχής.

«Ήταν μια καταπληκτική πορεία» δηλώνει ο Gabriele Volpi «που για μένα ξεκίνησε όταν ήμουν μόνο ένα παιδί και ο προπονητής Piero Pizzo (αδερφός του ολυμπιονίκη της Ρώμης ’60, Eraldo) ήταν για μένα ένας δεύτερος πατέρας. Κερδίσαμε πολλά, κερδίσαμε τα πάντα και δυστυχώς είναι γνωστό πως οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να συγχωρήσουν τα πάντα, εκτός από την επιτυχία. Έχω βιώσει προσωπικά τα αποτελέσματα δύο από τα πιο καθολικά και ακαταμάχητα συναισθήματα που υπάρχουν: τη ζήλεια και τον φθόνο. Παρ’ όλα αυτά, αισθανόμουν την ανάγκη και το ηθικό καθήκον να επιστρέψω στην πατρίδα μου το καλύτερο που μπορούσε να έχει στον αθλητικό τομέα, δηλαδή να φέρω την Pro Recco στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως όπως έκανα. Έφτασε η στιγμή που η μοίρα της Pro Recco πρέπει να είναι ανεξάρτητη από εμένα, να μην εξαρτάται από το άτομό μου. Πιστεύω, άλλωστε, ότι είναι σωστό στη ζωή οι ομάδες, όπως και οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις, να μάθουν να περπατούν μόνες τους».

Για την Orlean Invest, που τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από όλες τις προηγούμενες αθλητικές συμμετοχές, είναι επίσης σήμερα στρατηγικό το να δεσμευτεί σε δραστηριότητες με σημαντική κοινωνική επίδραση. Για τον όμιλο Orlean Invest, η ηθική κληρονομιά της Pro Recco πρέπει να μεταφραστεί και σε κάτι απτό, πέρα από την εξαιρετική συλλογή τίτλων της ομάδας».


Αν μπορεί να μεταφραστεί σωστά το νόημα της παραπάνω ανακοίνωσης, τότε η Προ Ρέκο θα έχει σαφές οικονομικό ζήτημα στο άμεσο μέλλον, εκτός εάν κάποιος άλλος ισχυρός άνδρας βρεθεί για να τη χρηματοδοτήσει σημαντικά. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Κώστας Κάκαρης, διατηρεί συμβόλαια με τα περισσότερα αστέρια της και μένει να δούμε τι εξελίξεις θα φέρει η αποχώρηση του Βόλπι, πόσο σύντομα θα έρθουν αυτές και αν θα επηρεαστεί το σύνολο του Σάντρο Σούκνο, ενόψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA