Με νέο έγγραφο προς την ομοσπονδία του Μαυροβουνίου, η FINA τιμώρησε με διετή αποκλεισμό τον διεθνή πολίστα του Ολυμπιακού, Τζούρο Ράντοβιτς!

Ο ταλαντούχος Μαυροβούνιος είχε κατηγορηθεί πως απέφυγε να συμπληρώσει δύο φορές τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου η FINA και η WADA να γνωρίζουν την τοποθεσία όπου βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να μπορούν να του κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ. Στην υπόθεση, μάλιστα, σημειώθηκε ανατροπή. Αυτό γιατί πριν λίγες μέρες έφτασε χαρτί στην ομοσπονδία της χώρας του από τη FINA, σύμφωνα με το οποίο δεν θα τιμωρούνταν καθώς ο παίκτης ήταν «πράσινος» και όχι «κόκκινος» στον συγκεκριμένο πίνακα. Αυτό το χαρτί ποτέ δεν είχε φθάσει βέβαια στον Ολυμπιακό επίσημα.

Ωστόσο, με νέο έγγραφο, η FINA τον τιμώρησε την Πέμπτη 7/10 με αποκλεισμό για δύο χρόνια από κάθε διοργάνωση! Δεν είναι γνωστό από πότε η τιμωρία τίθεται σε ισχύ και αν για παράδειγμα ο Ολυμπιακός θα τον έχει στη διάθεσή του τις επόμενες ημέρες ή πρέπει ήδη να τον «αποσύρει».

Η διοίκηση της ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου έχει προχωρήσει σε όλες της απαραίτητες ενέργειες για να αποδειχθεί πως ο παίκτης δεν έκανε κάτι σκόπιμα, με τον Ολυμπιακό να μη γνωρίζει ακόμα αν θα μπορέσει να υπολογίζει στον Ράντοβιτς αυτή τη σεζόν. Η ομάδα του Πειραιά έχει πολλές φιλοδοξίες από τον συγκεκριμένο αθλητή και σε περίπτωση που αποκλειστεί, θα αναζητήσει κάποιον για την αντικατάστασή του, αλλά τέτοια εποχή τίποτα αξιόλογο δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Ακόμη και έναν μήνα πριν να ήταν γνωστό, ίσως κάτι θα μπορούσε να βρεθεί. Όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση του αθλητή, ούτε λόγος…

Απαραίτητη σημείωση ότι ο παίκτης ΔΕΝ έχει βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, σε περίπτωση που αρκετοί καλοθελητές θέλουν να υπονοήσουν οτιδήποτε.

 

Facebook Comments